Sebzeli pilav, son derece hafif, kalorisi düşük ve lezzetli bir pilav türüdür. Pilavı yaparken içine koyacağınız sebzeleri damak tadınıza göre zenginleştirebilirsiniz. Önemli olan sebzelerin pirincin pişme süresine uygun olarak hazırlanmasıdır. Kaliteli bir pirinç seçmeli ve ölçülere uymalısınız. Böylece hazırladığınız pilavın kıvamı ve lezzeti mükemmel olacaktır.
Pilavınızı uygun yemeklerle sunmanız, pilavınızı sunuş şekliniz beğenilmesine katkı sağlayacaktır. Pilavı pişirirken fazla karıştırmamaya dikkat edin. Sadece ocağın altını kapatırken, hafifçe havalandırmanız yeterlidir. Pirinçlerin ezilmemesi gerekir. Tane tane görünümlü bir pilav için bunlara önem veriniz. Pilav için verdiğimiz ölçülere uymaya çalışın. Pilav son derece kolay bir şekilde pişirmesine rağmen, ölçüleri uygun olmadığı takdirde emekleriniz boşa çıkacaktır. Lapa ya da sert pişmiş bir pilav ortaya çıkacaktır. Lezzetli ve kıvamında bir pilav için kaliteli bir pirinç ve ölçülere uymak yeterlidir. Şimdi sizler için hazırladığımız sebzeli pilavı, birlikte pişirmeye başlayalım.
Sebzeli pilav için gerekli olan malzemeler
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 su bardağı sıcak et suyu
1 adet orta boy havuç
1 çay bardağı konserve ya da dondurulmuş bezelye
1 küçük kutu konserve mısır
3 yemek kaşığı tereyağı
Yeteri kadar tuz ve karabiber
Sebzeli pilav nasıl yapılır?
Öncelikle pirinçleri akan suyun altında nişastasının gitmesi için iyice yıkamalısınız.
Bu esnada pirinçleri kırılmaması için, hırpalamamaya çalışın. Pirinç nişastalı olduğundan, birbirine yapışabilir ve kolay kırılabilir. Bu yüzden iyi yıkamalı ve fazla ezmemelisiniz. Daha sonra pirinçleri tuzlu ve ılık suyun içinde kabartın. Havucu küp şeklinde doğrayın. Tencerede az suyun içinde doğradığınız havuçları ve dondurulmuş bezelyeleri hafif yumuşayana kadar pişirin. Uygun bir pilav tenceresinde tereyağını eritin. Pirinçlerin suyunu süzerek, tencereye koyun. Pirinçlerin rengi mat beyaz olana kadar, tahta kaşıkla tek yöne doğru karıştırarak kavurun. Ardından içine pişirdiğiniz havuçları, bezelyeleri ve mısır konservesini ilave edin. Et suyunu, tuzu ve karabiberi ilave edin. Et suyunun kaynar olması gerekiyor. Ocağın altını kısarak, pirincin suyunu çekmesini bekleyin. Daha sonra tencerenin ağzına temiz bir bez kapatarak pilavı on dakika kadar dinlendirin. Ardından uygun bir ana yemekle birlikte servis tabağında konuklarınıza ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
20.01.2024 09:55:38
Sebzeli Pilav ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Normal pilavı pek sevmiyorum ama sebzeli pilav benim en sevdiğim pilav türlerinden biri. Sebzeli pilav içerisinde bulunan sebzelerin haricinde farklı sebzeler de ekleyebilir miyiz? Canan . 28.09.2018 02:48:18
Avcı : Bütün sebzelerden sebzeli pilav yapılabilir. Mevsiminde olan sebzeler le yapılırsa daha güzel ve faydalı olur. 01.10.2018 17:21:03
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024