Sebzeli Pilav

Sebzeli pilav, son derece hafif, kalorisi düşük ve lezzetli bir pilav türüdür. Pilavı yaparken içine koyacağınız sebzeleri damak tadınıza göre zenginleştirebilirsiniz. Önemli olan sebzelerin pirincin pişme süresine uygun olarak hazırlanmasıdır. Kaliteli bir pirinç seçmeli ve ölçülere uymalısınız. Böylece hazırladığınız pilavın kıvamı ve lezzeti mükemmel olacaktır.
Pilavınızı uygun yemeklerle sunmanız, pilavınızı sunuş şekliniz beğenilmesine katkı sağlayacaktır. Pilavı pişirirken fazla karıştırmamaya dikkat edin. Sadece ocağın altını kapatırken, hafifçe havalandırmanız yeterlidir. Pirinçlerin ezilmemesi gerekir. Tane tane görünümlü bir pilav için bunlara önem veriniz. Pilav için verdiğimiz ölçülere uymaya çalışın. Pilav son derece kolay bir şekilde pişirmesine rağmen, ölçüleri uygun olmadığı takdirde emekleriniz boşa çıkacaktır. Lapa ya da sert pişmiş bir pilav ortaya çıkacaktır. Lezzetli ve kıvamında bir pilav için kaliteli bir pirinç ve ölçülere uymak yeterlidir. Şimdi sizler için hazırladığımız sebzeli pilavı, birlikte pişirmeye başlayalım.

Sebzeli pilav için gerekli olan malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 su bardağı sıcak et suyu
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 çay bardağı konserve ya da dondurulmuş bezelye
  • 1 küçük kutu konserve mısır
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber

Sebzeli pilav nasıl yapılır?


Öncelikle pirinçleri akan suyun altında nişastasının gitmesi için iyice yıkamalısınız.
Bu esnada pirinçleri kırılmaması için, hırpalamamaya çalışın. Pirinç nişastalı olduğundan, birbirine yapışabilir ve kolay kırılabilir. Bu yüzden iyi yıkamalı ve fazla ezmemelisiniz. Daha sonra pirinçleri tuzlu ve ılık suyun içinde kabartın. Havucu küp şeklinde doğrayın. Tencerede az suyun içinde doğradığınız havuçları ve dondurulmuş bezelyeleri hafif yumuşayana kadar pişirin. Uygun bir pilav tenceresinde tereyağını eritin. Pirinçlerin suyunu süzerek, tencereye koyun. Pirinçlerin rengi mat beyaz olana kadar, tahta kaşıkla tek yöne doğru karıştırarak kavurun. Ardından içine pişirdiğiniz havuçları, bezelyeleri ve mısır konservesini ilave edin. Et suyunu, tuzu ve karabiberi ilave edin. Et suyunun kaynar olması gerekiyor. Ocağın altını kısarak, pirincin suyunu çekmesini bekleyin. Daha sonra tencerenin ağzına temiz bir bez kapatarak pilavı on dakika kadar dinlendirin. Ardından uygun bir ana yemekle birlikte servis tabağında konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 09:55:38
Sebzeli Pilav ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Sebzeli Pilav Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Sebzeli Pilav"
Normal pilavı pek sevmiyorum ama sebzeli pilav benim en sevdiğim pilav türlerinden biri. Sebzeli pilav içerisinde bulunan sebzelerin haricinde farklı sebzeler de ekleyebilir miyiz?
Canan . 28.09.2018 02:48:18

4 Kişilik Pilav Tarifi

4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın ...
Devamını Oku

2 Kişilik Pilav Tarifi

2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 ki...
Devamını Oku

Bulyonlu Pilav

Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya ta...
Devamını Oku

Temcit Pilavı

Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da tarihçiler...
Devamını Oku

Güveçte Bulgur Pilavı

Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güv...
Devamını Oku

Fıstıklı Üzümlü Pilav

Fıstıklı üzümlü pilav, birçok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı...
Devamını Oku

Dövme Pilavı

Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olar...
Devamını Oku

Sulu Bulgur Pilavı

Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuld...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Pilav

Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişire...
Devamını Oku

Kırmızı Mercimek Pilavı

Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağıl...
Devamını Oku

Etli Perde Pilavı

Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel ...
Devamını Oku

Pilav Çeşitleri

Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olara...
Devamını Oku

Salçalı Bulgur Pilavı

Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altınd...
Devamını Oku

Ciğerli Pilav

Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli y...
Devamını Oku

Tavuklu Nohutlu Pilav

Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başına ...
Devamını Oku

Nohutlu Pilav

Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında don...
Devamını Oku

Perde Pilavı

Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sıvan...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı

Bulgur pilavı, Tahıl grubunda yer alan ve geleneksel Anadolu gıdası olan bulgur çok önemli ve ekonomik karbonhidrat kaynaklarından biridir. Dolayısıyla sofra...
Devamını Oku

Büryan Pilavı

Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bulg...
Devamını Oku

Çerkez Pilavı

Çerkez pilavı, pirinç, bulgur ve arpa şehriye ile hazırlanan lezzetli bir pilav türüdür. Üzerine ceviz ve tereyağıyla hazırlanan malzemesiyle zevkle tük...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024