Şehriyeli Pirinç Pilavı

Şehriyeli pirinç pilavı, pilavı sade yemekten hoşlanmayanlar, içine şehriye ilave edilmiş olan pilavı beğenecektir. Şehriyeler kavrularak konduğundan pilava farklı bir aroma vermektedir. Bazıları pilavı sadece bu şekilde yemektedir. Şehriye pirinçle birlikte iyi bir ikilidir. Hem pilavın beyaz görüntüsü renkleniyor hem de lezzeti artıyor.
Pilavın içinde genellikle arpa şehriye tercih edilse de bazen tel şehriye de kullanılmaktadır. Siz kendi isteğinize göre uygun bulduğunuz şehriyeyi kullanabilirsiniz. Bu pilavı et ve tavuk yemeklerinin yanında servis edebilirsiniz. Lezzeti yerinde, tane tane olmuş bir pilav hazırlamak için öncelikle pilavda iyi sonuç verecek bir pirinç kullanmalısınız. Bunun için en iyi pirinç baldo olandır. Suyu çekme özelliği, lezzeti pilav hazırlamaya uygundur. Bir de kullandığınız pirinçlerin farklı su çekme özelliği olabilir. Bu yüzden her zaman kullandığınız markanın alınması önemlidir. Pirinci yıkarken dikkatli olmanız gerekir. Nişastalı bir besin olduğundan, kolayca kırılabilir. Bu nedenle pirinci akan suyun altında, fazla karıştırmadan yıkamalısınız. Pişirmeden önce pirinci mutlaka ılık tuzlu suyla kabartmalısınız. Eğer kavurma yöntemiyle pilav pişirecekseniz, pirincin suyunu süzmeli ve karıştırırken kaşıkla tek yöne doğru karıştırmalısınız. Bu gibi kurallara uyduğunuz sürece, pilavınız mükemmel olacaktır. Şimdi sizler için hazırladığımız tarifi pişirmeye başlayalım.

Şehriyeli pirinç pilavı için gerekli olan malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • Yarım çay bardağı arpa şehriye
  • 2,5 su bardağı sıcak et suyu
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Yeterince tuz

Şehriyeli pirinç pilavı nasıl yapılır?


Önce pirinçleri yıkayarak, ılık suyun içine koyalım.
Suyun içine biraz tuz atalım. Pirinçler bu şekilde kabarması için en az yarım saat beklesin. Daha sonra pilavı pişireceğiniz tencerenin içine sızma zeytinyağını ve tereyağını koyarak kızdırın. İçine arpa şehriyeleri atarak kavurmaya başlayın. Şehriyelerin rengi kahverengine döndükten sonra, pirinçleri sudan süzerek içine atın. Şimdi şehriyeleri pirinçlerle birlikte kavurmaya devam edin. Pirinçler şeffaf bir hale gelene kadar, kavurma işlemine devam edin. Daha sonra sıcak et suyunu ilave edin. Pilavın içine tuzunu bu aşamada koyabilirsiniz. Ocağın altını kısarak, pirinçlerin suyunu çekmesini sağlayın. Pilavınız göz göz olduğunda ocağın altını kapatabilirsiniz. Tencerenin üstüne temiz bir bez ya da kâğıt havlu koyarak, pilavın demlenmesini bekleyin. Ardından sıcak olarak servis tabağına alabilirsiniz.

Afiyet olsun.

20.01.2024 00:04:42
Şehriyeli Pirinç Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Şehriyeli Pirinç Pilavı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Şehriyeli Pirinç Pilavı"
Şu pilav konusunda kaynanam ile başım dertte her seferinde güzel olmadığını söyleyip ara ara laf çarpıtıyor. Buradaki tarife uygun şekilde pilavı yapıyorum ama ne zaman pilav yapsam pilavım ya çok lapa oluyor ya da çok kuru oluyor. Nerede hata yapıyorum? Bu konuda yardım ederseniz çok sevinir.
Balkız . 06.09.2018 17:22:23

4 Kişilik Pilav Tarifi

4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın ...
Devamını Oku

2 Kişilik Pilav Tarifi

2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 ki...
Devamını Oku

Bulyonlu Pilav

Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya ta...
Devamını Oku

Temcit Pilavı

Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da tarihçiler...
Devamını Oku

Güveçte Bulgur Pilavı

Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güv...
Devamını Oku

Fıstıklı Üzümlü Pilav

Fıstıklı üzümlü pilav, birçok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı...
Devamını Oku

Dövme Pilavı

Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olar...
Devamını Oku

Sulu Bulgur Pilavı

Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuld...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Pilav

Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişire...
Devamını Oku

Kırmızı Mercimek Pilavı

Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağıl...
Devamını Oku

Etli Perde Pilavı

Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel ...
Devamını Oku

Pilav Çeşitleri

Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olara...
Devamını Oku

Salçalı Bulgur Pilavı

Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altınd...
Devamını Oku

Ciğerli Pilav

Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli y...
Devamını Oku

Tavuklu Nohutlu Pilav

Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başına ...
Devamını Oku

Nohutlu Pilav

Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında don...
Devamını Oku

Perde Pilavı

Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sıvan...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı

Bulgur pilavı, Tahıl grubunda yer alan ve geleneksel Anadolu gıdası olan bulgur çok önemli ve ekonomik karbonhidrat kaynaklarından biridir. Dolayısıyla sofra...
Devamını Oku

Büryan Pilavı

Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bulg...
Devamını Oku

Çerkez Pilavı

Çerkez pilavı, pirinç, bulgur ve arpa şehriye ile hazırlanan lezzetli bir pilav türüdür. Üzerine ceviz ve tereyağıyla hazırlanan malzemesiyle zevkle tük...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024