Siyah Pirinç Pilavı

Siyah pirinç pilavı; şimdiye kadar benim hiç duymadığım ve duyduğumda ise çok şaşırdığım bir besin kaynağıdır. Eminim bu lezzetten haberi olmayan daha birçok insan vardır. Şimdiye kadar alışkanlık ettiğimiz beyaz pirinçle yapılan yemekler, tatlı ve pilavları sevmeyen yoktur herhalde. Bu pirinç ise beyaz pirinçten doku olarak çok farklıdır. Ama lezzet, tat ve besleyicilik bakımından beyaz pirinçten çok daha besleyici ve faydalıdır.
Uzmanlar tarafından aslında önerilen bir lezzettir. Çünkü işlenmemiş ve doğaldır. Siyah pirinç bu kadar yönetilmesine rağmen çok fazla tüketilmemekte. Bunun sebebi olarak alışkanlık diyebiliriz. Bu siyah pirinç normal beyaz pirince gire çok daha su çekiyor. Bu sebeple normalde 1 su bardağı pirince 1,5 su bardağı su koyarız ama siyah pirince 1 su bardağı pirince 3 su bardağı su giriyor ve birazda geç pişiyor. Ben bu lezzete aroma yakıştırdığım için pişirdikten sonra biraz ince ince doğranmış taze yeşil soğan ve biraz limon kabuğu rendesi koyuyorum sizler tabi ki bunları katmayabilirsiniz. Evet bu siyah görünümlü vitamin ve mineral deposu olarak bilinen yemeği yapmaya başlayalım. Eminim görseli herkesin dikkatini çekecektir. İşte malzemeler.

Siyah pirinç pilavı için gerekli malzemeler

  • 2 su bardağı kadar siyah pirinç
  • 6 su bardağı kadar sıcak su
  • 3 yemek kaşığı kadar tereyağı
  • 1 adet tavuk ya da et bulyon tablet
  • Pirinçleri ıslatmak için ayrıca kaynar su

Siyah pirinç pilavı tarifi nasıl yapılır?


Öncelikle derin bir kâsenin içine pirinçleri koyup üzerine suyu kaynatın ve dökün bir tutam tuz atmayı unutmayın, bu şekilde yaklaşık olarak 1 saat dinlemesini bekleyin.
Pirinçler dinlendikten sonra bir süzgeç yardımıyla biraz daha yıkayıp iyice süzün. Başka bir taraftan pilavı yapacağınız tavayı alip ocağın üzerine koyun ve içine tereyağını koyun ve eritin. Pirinçleri üzerine dökün ve birkaç dakika kadar orta ateşte kavurun. Kavrulduktan sonra içine kaynamış suyu ve bulyon tableti koyup eriyene kadar karıştırın. Kaynayan pilavın kapağını kapatın ve orta ateşte biraz piştikten sonra ocağın altını kısın ve kısık ateşte ağır ağır yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar pişirin. Arada kapağını açarak kontrol edebilirsiniz. Suyunu tamamen çektikten sonra ocağın altını kapatın ve yemeğin üzerine bir havlu kâğıt kapatın ve dinlenmeye bırakın. Unutmayın her türlü yemeğin bir dinlenme payı vardır. Siyah pirinç pilavı dinlendikten sonra sıcak olarak servis yapın. Hepinize şimdiden afiyet olsun.
19.01.2024 03:49:29
Siyah Pirinç Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Siyah Pirinç Pilavı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Siyah Pirinç Pilavı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

4 Kişilik Pilav Tarifi

4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın ...
Devamını Oku

2 Kişilik Pilav Tarifi

2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 ki...
Devamını Oku

Bulyonlu Pilav

Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya ta...
Devamını Oku

Temcit Pilavı

Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da tarihçiler...
Devamını Oku

Güveçte Bulgur Pilavı

Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güv...
Devamını Oku

Fıstıklı Üzümlü Pilav

Fıstıklı üzümlü pilav, birçok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı...
Devamını Oku

Dövme Pilavı

Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olar...
Devamını Oku

Sulu Bulgur Pilavı

Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuld...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Pilav

Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişire...
Devamını Oku

Kırmızı Mercimek Pilavı

Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağıl...
Devamını Oku

Etli Perde Pilavı

Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel ...
Devamını Oku

Pilav Çeşitleri

Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olara...
Devamını Oku

Salçalı Bulgur Pilavı

Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altınd...
Devamını Oku

Ciğerli Pilav

Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli y...
Devamını Oku

Tavuklu Nohutlu Pilav

Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başına ...
Devamını Oku

Nohutlu Pilav

Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında don...
Devamını Oku

Perde Pilavı

Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sıvan...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı

Bulgur pilavı, Tahıl grubunda yer alan ve geleneksel Anadolu gıdası olan bulgur çok önemli ve ekonomik karbonhidrat kaynaklarından biridir. Dolayısıyla sofra...
Devamını Oku

Büryan Pilavı

Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bulg...
Devamını Oku

Çerkez Pilavı

Çerkez pilavı, pirinç, bulgur ve arpa şehriye ile hazırlanan lezzetli bir pilav türüdür. Üzerine ceviz ve tereyağıyla hazırlanan malzemesiyle zevkle tük...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024