Soğanlı Bulgur Pilavı

Soğanlı Bulgur Pilavı, Soğan insan sağlığı ve vücudumuz için çok sağlıklı bir besin kaynağıdır. Ama bazılarımız bunu bilmeyiz. Soğanın faydalarının hepsini anlatmak için bize ayrılan bu sayfa yetmez. Ben size soğanın faydalarını özet geçmek isterim. İğrenerek yediğimiz, yemek yerken içine atılmış soğandan dolayı o yemeği isteksiz yediğimiz ve hatta kokusundan dolayı soğandan uzak durduğumuz durumlar vardır.
Size bundan sonrası için soğanı severek yemenizi tavsiye ederim. Kim ne derse desin hiçbir şey, hiçbir laf, söz sizin sağlığınızdan daha önemli değildir. Uzmanlar soğanın çiğ tüketilmesinin bizim sağlığımız için daha faydalı ve işe yarar olduğunu öne sürerler. Bizler de hiç yememek dense bir şekilde yemeklere veya salatalara katarakta tüketebiliriz. Önemli olan soğanı yemek ve vitaminlerinden yararlanmaktır. Şimdi gelin bu faydalı soğandan, soğanlı bir bulgur pilavı yapalım. İçine domateste katarak dahada güzel bir tat elde edelim ve ortaya harika bir sunum çıkaralım.

Soğanlı Bulgur Pilavı için malzemeler

  • 1 çay bardağına yakın zeytinyağı
  • 1 veya 2 tane orta boy soğan,
  • 1 tane küçük yeşil biber
  • 3 adet orta boy domates,
  • 1,5 çorba kasesi pilavlık kalın bulgur
  • 1 tane tavuk bulyon,
  • Tuz,
  • Göz kararı su

Soğanlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?


Önce pilav tavanızı ocağa oturtun. Yağı dökün. İnce veya orta şekilde küçük küçük doğramış olduğunuz soğanları içine salın.
Orta ateşte yavaş yavaş kavurun ve çok kızarmadan da doğranmış biberi içine salın. İkisi de kavrulurken karıştırın. Biberler de çok kızarmadan, kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış domatesleri de ekleyin. Sonra da güzelce pişirin. Domatesler kendini salarken tavuk bulyonu atın ve karıştırın. Ardından da bulguru ve tuzu ilave edin. Karıştırarak hafif kavurun. Yavaşça kaynamış suyu dökün. Suyu dökerken arada durun ve suyun azlığını çokluğunu kontrol edin. Su bulgurun üzerine çıkmalı ve normal pirinç pilavından bir iki tık fazla olmalıdır. Bunu göz kararı ayarlayabilirsiniz. Eğer ilk defa bulgur pilavı yapıyorsanız ve daha önce pirinç pilavı da yapmadıysanız, suyu bulgurdan hesaplayabilirsiniz. Mesela, bulguru tavanız da kaşıkla düzeltin ve ondan sonra yarı kalan su ilave işleminize devam edin. Bulgurun üzerinden iki parmağınızın hizasını geçecek kadar suyu ekleyin ve bir kez daha karıştırın. Sonra tavanızın kapağını kapatın ve kaynamaya bırakın. Kaynayan pilavın altını kısın ve pişmeye bırakın. Suyunu çeken pilavınızın altını kapatın ve dinlenmeye bırakın. Kapağın altına kare bez veya iki kat havlu peçete kapatın. Pilavınız dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
21.01.2024 11:58:32
Soğanlı Bulgur Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Soğanlı Bulgur Pilavı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Soğanlı Bulgur Pilavı"
Kalın burgun yerine ince bulgur kullanırsak bir sorun olur mu? Bir de kurban bayramından kalan et suyunu pilavın üzerine dökmem halinde tadını bozar mı sizce? Bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim arkadaşlar. Şimdiden teşekkürler.
Serap . 08.09.2018 16:48:36

4 Kişilik Pilav Tarifi

4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın ...
Devamını Oku

2 Kişilik Pilav Tarifi

2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 ki...
Devamını Oku

Bulyonlu Pilav

Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya ta...
Devamını Oku

Temcit Pilavı

Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da tarihçiler...
Devamını Oku

Güveçte Bulgur Pilavı

Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güv...
Devamını Oku

Fıstıklı Üzümlü Pilav

Fıstıklı üzümlü pilav, birçok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı...
Devamını Oku

Dövme Pilavı

Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olar...
Devamını Oku

Sulu Bulgur Pilavı

Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuld...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Pilav

Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişire...
Devamını Oku

Kırmızı Mercimek Pilavı

Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağıl...
Devamını Oku

Etli Perde Pilavı

Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel ...
Devamını Oku

Pilav Çeşitleri

Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olara...
Devamını Oku

Salçalı Bulgur Pilavı

Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altınd...
Devamını Oku

Ciğerli Pilav

Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli y...
Devamını Oku

Tavuklu Nohutlu Pilav

Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başına ...
Devamını Oku

Nohutlu Pilav

Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında don...
Devamını Oku

Perde Pilavı

Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sıvan...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı

Bulgur pilavı, Tahıl grubunda yer alan ve geleneksel Anadolu gıdası olan bulgur çok önemli ve ekonomik karbonhidrat kaynaklarından biridir. Dolayısıyla sofra...
Devamını Oku

Büryan Pilavı

Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bulg...
Devamını Oku

Çerkez Pilavı

Çerkez pilavı, pirinç, bulgur ve arpa şehriye ile hazırlanan lezzetli bir pilav türüdür. Üzerine ceviz ve tereyağıyla hazırlanan malzemesiyle zevkle tük...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024