Soğanlı Bulgur Pilavı, Soğan insan sağlığı ve vücudumuz için çok sağlıklı bir besin kaynağıdır. Ama bazılarımız bunu bilmeyiz. Soğanın faydalarının hepsini anlatmak için bize ayrılan bu sayfa yetmez. Ben size soğanın faydalarını özet geçmek isterim. İğrenerek yediğimiz, yemek yerken içine atılmış soğandan dolayı o yemeği isteksiz yediğimiz ve hatta kokusundan dolayı soğandan uzak durduğumuz durumlar vardır.
Size bundan sonrası için soğanı severek yemenizi tavsiye ederim. Kim ne derse desin hiçbir şey, hiçbir laf, söz sizin sağlığınızdan daha önemli değildir. Uzmanlar soğanın çiğ tüketilmesinin bizim sağlığımız için daha faydalı ve işe yarar olduğunu öne sürerler. Bizler de hiç yememek dense bir şekilde yemeklere veya salatalara katarakta tüketebiliriz. Önemli olan soğanı yemek ve vitaminlerinden yararlanmaktır. Şimdi gelin bu faydalı soğandan, soğanlı bir bulgur pilavı yapalım. İçine domateste katarak dahada güzel bir tat elde edelim ve ortaya harika bir sunum çıkaralım.
Soğanlı Bulgur Pilavı için malzemeler
1 çay bardağına yakın zeytinyağı
1 veya 2 tane orta boy soğan,
1 tane küçük yeşil biber
3 adet orta boy domates,
1,5 çorba kasesi pilavlık kalın bulgur
1 tane tavuk bulyon,
Tuz,
Göz kararı su
Soğanlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?
Önce pilav tavanızı ocağa oturtun. Yağı dökün. İnce veya orta şekilde küçük küçük doğramış olduğunuz soğanları içine salın.
Orta ateşte yavaş yavaş kavurun ve çok kızarmadan da doğranmış biberi içine salın. İkisi de kavrulurken karıştırın. Biberler de çok kızarmadan, kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış domatesleri de ekleyin. Sonra da güzelce pişirin. Domatesler kendini salarken tavuk bulyonu atın ve karıştırın. Ardından da bulguru ve tuzu ilave edin. Karıştırarak hafif kavurun. Yavaşça kaynamış suyu dökün. Suyu dökerken arada durun ve suyun azlığını çokluğunu kontrol edin. Su bulgurun üzerine çıkmalı ve normal pirinç pilavından bir iki tık fazla olmalıdır. Bunu göz kararı ayarlayabilirsiniz. Eğer ilk defa bulgur pilavı yapıyorsanız ve daha önce pirinç pilavı da yapmadıysanız, suyu bulgurdan hesaplayabilirsiniz. Mesela, bulguru tavanız da kaşıkla düzeltin ve ondan sonra yarı kalan su ilave işleminize devam edin. Bulgurun üzerinden iki parmağınızın hizasını geçecek kadar suyu ekleyin ve bir kez daha karıştırın. Sonra tavanızın kapağını kapatın ve kaynamaya bırakın. Kaynayan pilavın altını kısın ve pişmeye bırakın. Suyunu çeken pilavınızın altını kapatın ve dinlenmeye bırakın. Kapağın altına kare bez veya iki kat havlu peçete kapatın. Pilavınız dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
21.01.2024 11:58:32
Soğanlı Bulgur Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Kalın burgun yerine ince bulgur kullanırsak bir sorun olur mu? Bir de kurban bayramından kalan et suyunu pilavın üzerine dökmem halinde tadını bozar mı sizce? Bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim arkadaşlar. Şimdiden teşekkürler. Serap . 08.09.2018 16:48:36
Nabiye : Bu pilavın Ana unsuru zaten kalın bulgur olmasıdır. O nedenle ince bulgurla kesinlikle olmaz. hem gereken görünümü hem de lezzeti vermez. kurban eti ile ilgili de istediğiniz kadar suyunu ya da etin kendisini kullanabilirsiniz daha da lezzetli olur. Afiyet olsun. 11.09.2018 09:50:32
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024