Sulu Bulgur Pilavı

Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuldu desek yalan olmaz. Bazen konu komşu bir araya geldiğimizde o zamanları ve o yemekleri hatırlar geçmiş günleri yad ederiz. Hele ateşte pişen sulu bulgur pilavının tadını ne verebilir. O zamanların tadını ve yemeğini şimdi bulmak çok zor.
Allat'tan annelerimiz ve diğer büyüklerimiz var onlar arada sırada yaparsa bizlerde nasipleniyoruz. Bazen de istiyoruz. Bulgur un faydalarını şüphesiz hepimiz biliriz saymakla bitmez faydaları vardır. Bol bol yapıp özellikle çocuklara yedirmelisiniz. Yanına da bir köy ekmeği olan yufka çok yakışacaktır. Bulgur gelişimleri için çok önemli bir besin kaynağıdır. Dilerseniz hemen bu güzel köy yemeği olan sulu bulgur pilavı nı yapmaya başlayalım.

Sulu bulgur pilavı için gerekli malzemeler

  • 2 su bardağı kadar bulgur
  • 8 su bardağı kadar sıcak su (Evde hazırladığınız et ya da tavuk suyunu koymanız yemeği daha lezzetli yapacaktır)
  • 1 çay bardağı kadar sıvı yağ
  • 1-2 yemek kaşığı kadar tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı kadar domates salçası
  • Bir yemek kaşığını doldurmayın biber salçası
  • İsteğe ve damak tadına göre tuz

Sulu bulgur pilavı nasıl yapılır?


Sulu bulgur pilavını yaparken imkânınız varsa bir ateş yakıp ateş üzerinde pişirin ve köy ekmeğiyle servis edip beraber bir ayranla tüketin.
O eski zamanlardaki büyüyü bulabilmek için bir yer sofrası kurup üzerine mutlu eski günleri hatırlamak vazgeçilmez olacaktır. Gelelim pilava, orta boy bir tava alıp içine tereyağı ve sıvı yağı koyup üzerine bulguları ekleyip güzelce kavurun. Yakmamaya dikkat edin. Ondan sonra domates salçası ve biber salçasını koyun ve kavurun. Kavrulduktan sonra içine tuzu ve sıcak et suyunu da ilave edip pişirin. Biraz sulu bir kıvam alınca indirin ve sıcak sıcak servis yapın. Hepinize şimdiden afiyet olsun.
19.01.2024 23:34:55
Sulu Bulgur Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Sulu Bulgur Pilavı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Sulu Bulgur Pilavı"
Merhaba, bulgur pilavını normalde hiç sevmezdim ama sulu olanını yedikten sonra bu kararım değişti. Hele bir de tereyağlı ise bu durumda tadına doyum olmaz. Ben birkaç kez denedim ama yaptığım pilavlar sulu olmadı. Bu nedenle sulu olan bulgur pilavını nasıl yapabilirim?
Özlem . 04.10.2018 14:27:06

4 Kişilik Pilav Tarifi

4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın ...
Devamını Oku

2 Kişilik Pilav Tarifi

2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 ki...
Devamını Oku

Bulyonlu Pilav

Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya ta...
Devamını Oku

Temcit Pilavı

Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da tarihçiler...
Devamını Oku

Güveçte Bulgur Pilavı

Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güv...
Devamını Oku

Fıstıklı Üzümlü Pilav

Fıstıklı üzümlü pilav, birçok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı...
Devamını Oku

Dövme Pilavı

Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olar...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Pilav

Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişire...
Devamını Oku

Kırmızı Mercimek Pilavı

Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağıl...
Devamını Oku

Etli Perde Pilavı

Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel ...
Devamını Oku

Pilav Çeşitleri

Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olara...
Devamını Oku

Salçalı Bulgur Pilavı

Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altınd...
Devamını Oku

Ciğerli Pilav

Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli y...
Devamını Oku

Tavuklu Nohutlu Pilav

Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başına ...
Devamını Oku

Nohutlu Pilav

Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında don...
Devamını Oku

Perde Pilavı

Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sıvan...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı

Bulgur pilavı, Tahıl grubunda yer alan ve geleneksel Anadolu gıdası olan bulgur çok önemli ve ekonomik karbonhidrat kaynaklarından biridir. Dolayısıyla sofra...
Devamını Oku

Büryan Pilavı

Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bulg...
Devamını Oku

Çerkez Pilavı

Çerkez pilavı, pirinç, bulgur ve arpa şehriye ile hazırlanan lezzetli bir pilav türüdür. Üzerine ceviz ve tereyağıyla hazırlanan malzemesiyle zevkle tük...
Devamını Oku

Arpa Şehriye Pilavı

Arpa şehriye pilavı, farklı pilav türlerini denemeyi sevenler için tavsiye edebileceğimiz lezzetli bir tariftir. Ana malzemesi arpa şehriye olan pilavın...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024