Tavuklu İç Pilav

Tavuklu iç pilav, tarifini özel günlerinizde hazırlayarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Lezzeti ve besleyiciliği ile ana yemek olarak rahatlıkla tüketilebilecek olan tarifimizi beğeneceğinizi düşünüyoruz. İç pilav ve tavuk birbirine oldukça güzel uyum sağlıyor. Verdiğimiz ölçülere uyduğunuz sürece, tavuklu iç pilav tarifiniz sizi hiç yanıltmayacaktır.
Dilerseniz tarifimizi hazırlamaya başlayalım.

Tavuklu iç pilav için gerekli olan malzemeler


Tavuğu marine etmek için malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeterince tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı fesleğen
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı fesleğen
  • 1 adet limon
  • 1 adet fırın torbası

İç pilav için malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yeni bahar
  • Yarım çay kaşığı toz tarçın
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı çam fıstığı
  • Yeterince tuz
Tavuklu iç pilav nasıl yapılır?

Önce tavuğu limon suyu ve tuzla iyice ovun. Tavuk bu şekilde yarım saat kadar beklesin. Bu sırada tavuğu marine etmek için, bütün malzemeleri iyice karıştırın.
Bunu tavuğun her tarafına sürün. Bu şekilde tavuğu 1-2 saat bekletin. Bunu bir gece önceden bile yapabilirsiniz. Bu şekilde piştiğinde tavuk daha lezzetli olacaktır. Şimdi iç pilavını hazırlamaya başlayalım. Pirinçleri yıkayarak tuzlu ve ılık suda bekletelim. Kuş üzümlerini ılık suya koyalım. Kuru soğanı ince doğrayarak, tencerede çam fıstıkları ve tereyağı ile kavuralım. Sonra pirinçleri içine atarak kavurmaya devam edelim. Pirinçler mat beyaz renge gelene kadar kavuralım. Üzerine baharatları, kuş üzümlerini, tuzu ve tavuk suyunu ilave edelim. Tavuk suyunun hepsini koymayın. Pilavımız biraz diri kalsın. Tavukla birlikte yine pişeceği için, kıvamının denk gelmesi gerekiyor. İki bardak tavuk suyunun yarısını ilave etseniz yeterli olur. Ocağın altını kısarak, pilavın suyunu çekmesini bekleyelim. Pilav biraz soğuduktan sonra, uygun bir tepsinin içinde tavuğun içini iç pilavla doldurun. Tavuğu pişirme torbasına koyun. Pilavın kalanını tavuğun etrafına koyun. Kalan tavuk suyunu içine koyun. Birazını tavuğun içine, bir kısmını etrafına koyun. 200 derecede ısıttığınız fırında 1,5-2 saat kadar tavuklu iç pilavı pişirin. Piştikten sonra uygun bir servis tabağına tavuğu ve etrafına iç pilavı yerleştirerek, konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 03:35:22
Tavuklu İç Pilav ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tavuklu İç Pilav Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Tavuklu İç Pilav"
Yarın akşam sozlumun ailesi bize yemeğe gelecek. Oldukça güzel bir yemek yapmak istiyorum. Aklıma tavuklu iç pilav yapmak geldi. Nasıl yapılacağını biraz biliyorum aslında fakat riske atmak istemiyorum? Acaba tavuklu iç pilav yapmam için almam gereken malzemeler nelerdir? Tavuklu iç pilavı hazırlanışı ve yapılışı nasıldır? Bu konuda değerli yardımlarınızı bekliyorum.
Serra . 06.11.2018 10:00:26

4 Kişilik Pilav Tarifi

4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın ...
Devamını Oku

2 Kişilik Pilav Tarifi

2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 ki...
Devamını Oku

Bulyonlu Pilav

Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya ta...
Devamını Oku

Temcit Pilavı

Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da tarihçiler...
Devamını Oku

Güveçte Bulgur Pilavı

Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güv...
Devamını Oku

Fıstıklı Üzümlü Pilav

Fıstıklı üzümlü pilav, birçok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı...
Devamını Oku

Dövme Pilavı

Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olar...
Devamını Oku

Sulu Bulgur Pilavı

Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuld...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Pilav

Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişire...
Devamını Oku

Kırmızı Mercimek Pilavı

Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağıl...
Devamını Oku

Etli Perde Pilavı

Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel ...
Devamını Oku

Pilav Çeşitleri

Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olara...
Devamını Oku

Salçalı Bulgur Pilavı

Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altınd...
Devamını Oku

Ciğerli Pilav

Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli y...
Devamını Oku

Tavuklu Nohutlu Pilav

Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başına ...
Devamını Oku

Nohutlu Pilav

Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında don...
Devamını Oku

Perde Pilavı

Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sıvan...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı

Bulgur pilavı, Tahıl grubunda yer alan ve geleneksel Anadolu gıdası olan bulgur çok önemli ve ekonomik karbonhidrat kaynaklarından biridir. Dolayısıyla sofra...
Devamını Oku

Büryan Pilavı

Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bulg...
Devamını Oku

Çerkez Pilavı

Çerkez pilavı, pirinç, bulgur ve arpa şehriye ile hazırlanan lezzetli bir pilav türüdür. Üzerine ceviz ve tereyağıyla hazırlanan malzemesiyle zevkle tük...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024