Tavuklu Nohutlu Pilav

Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başına tüketilebilir. Özellikle düğünlerde, özel gecelerde yapılan pilavlar arasında yer alır. Hazırda haşlanmış nohudu bulunan kişiler bu pilavı pratik bir şekilde pişirebilirler. Besleyici özelliği ve doyuruculuğuyla bu pilavı beğeneceğinizi düşünüyoruz.
İçinde tavuk bulunduğundan, pilavda kullanacağınız suyu tavuk suyu kullanmanızda fayda vardır. Bu hazırladığınız pilavın lezzetini etkileyecek bir unsurdur. Ayrıca pilavın içine tereyağını mutlaka sıvı yağla karıştırarak koyun. Bu pilavın daha hafif ve lezzetli olmasını sağlayacaktır. Etli ve tavuklu pişireceğiniz pilavlarda yağı bu şekilde kullanın. Biz pilavı hazırlarken tavuk göğsü kullandık. Siz arzu ederseniz tavuk budu kullanabilirsiniz. Dilerseniz birlikte pilavı hazırlamaya başlayalım.

Tavuklu nohutlu pilav için gerekli olan malzemeler

  • 2 bardak pilavlık baldo pirinç
  • 2 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • 1 adet kemiksiz tavuk göğsü
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Yeterince tuz ve karabiber
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Tavuklu nohutlu pilav nasıl yapılır?


Pilavı hazırlamak için önce pirinçleri yıkayalım. İçine biraz tuz ilave ettiğimiz ılık suyun içinde kabarması için en az yarım saat bekletelim. Diğer taraftan tavuk göğsünü haşlanması için ocağa koyalım.
Tavuğun haşlama suyunun içine biraz tuz atalım. Aklınızda bulunsun, tavuk haşlarken suya biraz tuz atarsanız tavuk eti daha lezzetli oluyor. Bunu et haşlarken uygulamayın. Tuz etin sertleşmesine sebep olur. Haşlanmış olan tavuk göğsünü bir süzgece alarak soğumasını bekleyelim. Daha sonra tavuğu küçük parçalara ayıralım. Pilav tenceresinin içine sızma zeytinyağını ve tereyağını koyalım. İçine suyunu süzdürdüğümüz pirinçleri ilave edelim. Tahta bir kaşıkla pirinçleri kırmamak için, tek yönde karıştırarak pirinçleri kavuralım. Pirinçler mat bir renge gelene kadar kavurmaya devam edelim. Daha sonra sıcak tavuk suyunu ilave edelim. İçine küçük parçalanmış tavuk etlerini, haşlanmış nohutları, tuzu ve karabiber koyalım. Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirelim. Ardından pilav tenceresinin ağzına kâğıt bir havlu kapatarak, pilavın on dakika kadar demlenmesini sağlayalım. Tavuklu nohutlu pilav artık servis edilmeye hazır. Sıcak olarak yanında yoğurtla birlikte konuklarımıza ikram edebiliriz.

Afiyet olsun.
21.01.2024 15:03:40
Tavuklu Nohutlu Pilav ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tavuklu Nohutlu Pilav Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

2 Yorum Yapılmış "Tavuklu Nohutlu Pilav"
Tavuklu ve nohutlu pilav benim ev sevdiğim pilav türlerinden biri. Bu pilavlar son derece lezzetli geliyor. Özellikle de salçalı pilav ile yapıldığında tadına doyum olmuyor. İçerisine pişerken sevze de eklersek lezzet açısından faydalar görebilir miyiz?
Eda Buse . 25.09.2018 22:14:31
Pilav türleri arasında en çok sevdiğim pilav türü tabi ki tavuklu ve nohutlu pilav. Bunu bir de salçalı yapınca tadından yenmez oluyor. Ben de bunu erkek olarak yapmak istiyorum. Hangi sıralama ile pişirmem gerekiyor?
Yeten . 08.09.2018 23:48:05

4 Kişilik Pilav Tarifi

4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın ...
Devamını Oku

2 Kişilik Pilav Tarifi

2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 ki...
Devamını Oku

Bulyonlu Pilav

Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya ta...
Devamını Oku

Temcit Pilavı

Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da tarihçiler...
Devamını Oku

Güveçte Bulgur Pilavı

Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güv...
Devamını Oku

Fıstıklı Üzümlü Pilav

Fıstıklı üzümlü pilav, birçok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı...
Devamını Oku

Dövme Pilavı

Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olar...
Devamını Oku

Sulu Bulgur Pilavı

Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuld...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Pilav

Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişire...
Devamını Oku

Kırmızı Mercimek Pilavı

Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağıl...
Devamını Oku

Etli Perde Pilavı

Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel ...
Devamını Oku

Pilav Çeşitleri

Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olara...
Devamını Oku

Salçalı Bulgur Pilavı

Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altınd...
Devamını Oku

Ciğerli Pilav

Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli y...
Devamını Oku

Nohutlu Pilav

Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında don...
Devamını Oku

Perde Pilavı

Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sıvan...
Devamını Oku

Çerkez Pilavı

Çerkez pilavı, pirinç, bulgur ve arpa şehriye ile hazırlanan lezzetli bir pilav türüdür. Üzerine ceviz ve tereyağıyla hazırlanan malzemesiyle zevkle tük...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı

Bulgur pilavı, Tahıl grubunda yer alan ve geleneksel Anadolu gıdası olan bulgur çok önemli ve ekonomik karbonhidrat kaynaklarından biridir. Dolayısıyla sofra...
Devamını Oku

Büryan Pilavı

Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bulg...
Devamını Oku

Arpa Şehriye Pilavı

Arpa şehriye pilavı, farklı pilav türlerini denemeyi sevenler için tavsiye edebileceğimiz lezzetli bir tariftir. Ana malzemesi arpa şehriye olan pilavın...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024