Tavuklu Pilav Çeşitleri

Tavuklu Pilav Çeşitleri: için bence bir aşçının hayalleri ile doğru orantılı olduğuna inanıyorum. Çünkü hazırlanabilecek her türlü pilava tavuk eklenebilir ve tavuk pilava daima çok yakışır. Mesela taze fasulyeli pirinç pilavı yaptığınızı düşünün, buna tavukta eklediğiniz zaman taze fasulyeli tavuklu pilav yapmış olursunuz. Çeşitli sebzeler katılarak birçok sebzeli pilav çeşidi hazırlanır.
Havuçlu, bezelyeli, mantarlı, portakallı, yeşil mercimekli, patlıcanlı şu an aklıma gelen sadece birkaç tanesi bunların hepsine tavuk eklenebilir. Liste ne kadar çoğaltılırsa tavuklu pilav çeşitleri de o kadar çoğaltılmış olur. En çok bilinen tavuklu pilav çeşitlerini başlıklar halinde yazalım.
  • Bulgurlu tavuklu pilav.
  • Bulgurlu nohutlu tavuklu pilav
  • Bulgurlu salçalı tavuklu pilav.
  • Bulgurlu salçalı nohutlu tavuklu pilav.
  • Pirinçli tavuklu pilav
  • Pirinçli nohutlu tavuklu pilav.
  • Pilav üstü kızarmış tavuklu pilav.
  • Sebzeli tavuklu pilav.
Bulgurlu ya da pirinçli salçalı ya da salçasız, nohutlu ya da nohutsuz ya da pilav üstü kızarmış tavuk. Nasıl yapılırsa yapılsın Tavuklu pilav gerçekten de Türk ve Arap mutfağının baş tacıdır. Masal filmlerinde sofrayı her zaman kızarmış tavuklu pilav süsler, filmin karakterleri büyük bir iştahla sofrayı adeta silip süpürürler. Peki insanların tavuklu pilavları bu kadar çok sevmelerinin sebebi ne olabilir? Bunun için her damak tadına uygun çok çeşitli olmasıdır denilebilir.
Şimdi aklıma gelen bulgurlu tavuklu pilav çeşidin tarifini yapalım.

Bulgurlu Tavuklu Pilav İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • 200 gram tavuk göğüs eti.
  • 1 Adet kuru soğan.
  • 2-3 Adet süs biberi.
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ.
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 4 su Bardağı su
  • 2 su bardağı baş bulgur.
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz.
Göğüs etini küp-küp doğradıktan sonra yapışmaz tavada suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Sıvı yağ ince ince doğranmış biberler ve soğan eklenir, soğan pembeleşince salçası katılıp kavrulur, suyu eklenir kaynadıktan sonra bulgur ve tuz eklenir. Suyunu çektikten sonra ocağın altı kapatılır. Servis esnasında kimyon ve karabiber servis tabağına serpiştirilir.

Aynı yemeği salça ve soğan ve biber katılmadan pişirilirse Bulgurlu sade tavuklu pilav olur farklı bir tat ortaya çıkar. İsteğe bağlı olarak haşlanmış nohut eklenebilir, çünkü nohut hem bulgurla yapılan çeşitlere çok yakışır hem de pirinçle yapılan çeşitlere. Herkese Afiyet olsun.
19.01.2024 06:39:35
Tavuklu Pilav Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tavuklu Pilav Çeşitleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Tavuklu Pilav Çeşitleri"
Bulgurlu salçalı nohutlu tavuk pilav yemeğini yapmayı düşünüyorum. Yazıda anlatılan tarifte bulgurlu tavuklu pilavın nasıl yapılacağı anlatılmış. Salçalı nohut yemeğini bu yapmayı düşündüğüm yemeğin içerisine ne zaman eklemem gerekiyor acaba? Nohut yemeğini ayrı olarak mı servis etmeliyim yoksa? Bu konuda yardımcı olur musunuz?
Hilal . 25.10.2018 17:43:38

4 Kişilik Pilav Tarifi

4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın ...
Devamını Oku

2 Kişilik Pilav Tarifi

2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 ki...
Devamını Oku

Bulyonlu Pilav

Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya ta...
Devamını Oku

Temcit Pilavı

Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da tarihçiler...
Devamını Oku

Güveçte Bulgur Pilavı

Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güv...
Devamını Oku

Fıstıklı Üzümlü Pilav

Fıstıklı üzümlü pilav, birçok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı...
Devamını Oku

Dövme Pilavı

Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olar...
Devamını Oku

Sulu Bulgur Pilavı

Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuld...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Pilav

Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişire...
Devamını Oku

Kırmızı Mercimek Pilavı

Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağıl...
Devamını Oku

Etli Perde Pilavı

Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel ...
Devamını Oku

Pilav Çeşitleri

Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olara...
Devamını Oku

Salçalı Bulgur Pilavı

Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altınd...
Devamını Oku

Ciğerli Pilav

Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli y...
Devamını Oku

Tavuklu Nohutlu Pilav

Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başına ...
Devamını Oku

Nohutlu Pilav

Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında don...
Devamını Oku

Perde Pilavı

Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sıvan...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı

Bulgur pilavı, Tahıl grubunda yer alan ve geleneksel Anadolu gıdası olan bulgur çok önemli ve ekonomik karbonhidrat kaynaklarından biridir. Dolayısıyla sofra...
Devamını Oku

Büryan Pilavı

Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bulg...
Devamını Oku

Çerkez Pilavı

Çerkez pilavı, pirinç, bulgur ve arpa şehriye ile hazırlanan lezzetli bir pilav türüdür. Üzerine ceviz ve tereyağıyla hazırlanan malzemesiyle zevkle tük...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024