Tereyağlı Pilav

Tereyağlı Pilav, herkes tarafından oldukça sevilen ve sıklıkla tüketilen bir yemektir. Farklı yağ kullanılarak birbirinden farklı şekillerde pilavlar yapılabilir. Örneğin sıvı yağ, zeytinyağı ya da margarin kullanılabilir. Fakat tereyağlı pilav aralarında en lezzetli olanıdır. Lezzetinin yanı sıra pilavın kokusu da çok güzeldir. Tereyağlı pilav son derece kolay bir şekilde yapılabilen bir yemek türüdür.
Ayrıca pilavın da kendi içinde çeşitleri vardır. Bunlar bulgur pilavı, pirinç pilavı, meyhane pilavı, soslu pilav, sebzeli pilav, şehriyeli veya erişteli pilav olarak örneklendirilebilir. Biz bu tarifimizde pirinç pilavını yapacağız. Pilav yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç püf noktası vardır. Bunlara dikkat edildiği sürece oldukça lezzetli pilavlar elde edilir. Pirinç ve su ayarı mutlaka iyi ayarlanmalıdır. Eğer pirinçler önce ıslatılacak ve daha sonra pilav yapılacaksa su oranı pirinç ve şehriye ölçüsü kadar olmalıdır. Aksi taktirde pilav lapa ya da kıtır olacaktır. Ayrıca pirinçlerin mutlaka önceden ıslatılması gerekir. Özellikle birkaç saat önceden su içerisinde ıslatılan pirinçler ile daha yumuşak ve daha lezzetli pilavlar yapılır. Pilav her türlü yemeğin yanında tercih edilebilir. Her yemeğe uyumu tartışılmazdır. İster et, sebze, tavuk yemekleri olsun ister ızgara ya da fırın yemekleri olsun fark etmez pilav her şekilde kullanılabilir.

Tereyağlı Pilav İçin Gerekli Malzemeleri

  • 3 su bardağı baldo pirinç
  • 1 çay bardağı arpa ya da tel şehriye
  • 3,5 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 3-4 yemek kaşığı tereyağı

Tereyağlı Pilav Nasıl Yapılır?


Tereyağlı pilav tarifinde öncelikle olarak pirinçler ıslatılmalıdır.
Pirinçler iyice yıkandıktan sonra derin bir karıştırma kabına alınır. Üzerine pirinçleri geçecek kadar sıcak su ilave edilir ve pirinçlerin üzerine 1 çay kaşığı tuz serpilerek bir kenarda bekletilir. Pirinçlerin bu şekilde yaklaşık 20-25 dakika beklemesi yeterli olacaktır. Bu süre bitiminde pirinçler süzgeçten geçirilerek sularının süzülmesi için beklenir. Bu esnada geniş bir tencere içerisine tereyağı eklenerek ocağa konulur. Tereyağı eridikten sonra içerisine arpa şehriyeler eklenir. Arpa şehriyeler bir süre boyunca rengi kahverengini alana kadar kavrulur. Arpa şehriye kavrulduktan sonra içerisine pirinçler ilave edilir. Pirinçler arpa şehriyelerle birlikte birkaç dakika kavrulur. Pirinçler şeffaflaşmaya başlayınca tuz ilave edilir. Üzerine sıcak suda eklenerek pirinçler son bir kez karıştırılır. Tercihe göre tavuk suyu ya da et suyu da kullanılabilir. Bunları temin edemeyenler marketlerde hazır olarak satılan bulyonları da tercih edebilir. Pirinçler karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı buhar çıkışını engellemeyecek şekilde kapatılır. Pilav, tencerenin kapağı hiç açılmadan ve karıştırılmadan pişirilir. Pilav suyunu çekip üzeri göz göz olunca ocaktan alınır. Pilavın servis yapılmadan önce 10-15 dakika kadar demlenmesi gerekir. Bunun için pilavın üzerine kâğıt havlu örtülebilir. Demlenen tereyağlı pilav artık servis için hazırdır. Servis tabağına alınan pilav ana yemeklerin yanında sıcak olarak servis yapılabilir.

Afiyet Olsun.
19.01.2024 11:07:09
Tereyağlı Pilav ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tereyağlı Pilav Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Tereyağlı Pilav"
Misafirlerime tereyağlı pilav yapmak istiyorum. Çok lezzetli, nefis tereyağlı pilav yapmak için püf noktalar nelerdir? Tereyağlı pilav için gerekli olan malzemeler nelerdir? Tereyağlı pilav için kullanılan malzemelerin ölçüleri ne kadar olmalıdır? Tereyağlı pilavın hazırlanışı ve yapılışı nasıldır? Pilav yapıldıktan sonra kaç dakika demlenmesi gerekir? Detaylı olarak bilgi verir misiniz?
Eda . 07.10.2018 14:16:54

4 Kişilik Pilav Tarifi

4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın ...
Devamını Oku

2 Kişilik Pilav Tarifi

2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 ki...
Devamını Oku

Bulyonlu Pilav

Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya ta...
Devamını Oku

Temcit Pilavı

Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da tarihçiler...
Devamını Oku

Güveçte Bulgur Pilavı

Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güv...
Devamını Oku

Fıstıklı Üzümlü Pilav

Fıstıklı üzümlü pilav, birçok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı...
Devamını Oku

Dövme Pilavı

Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olar...
Devamını Oku

Sulu Bulgur Pilavı

Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuld...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Pilav

Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişire...
Devamını Oku

Kırmızı Mercimek Pilavı

Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağıl...
Devamını Oku

Etli Perde Pilavı

Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel ...
Devamını Oku

Pilav Çeşitleri

Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olara...
Devamını Oku

Salçalı Bulgur Pilavı

Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altınd...
Devamını Oku

Ciğerli Pilav

Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli y...
Devamını Oku

Tavuklu Nohutlu Pilav

Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başına ...
Devamını Oku

Nohutlu Pilav

Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında don...
Devamını Oku

Perde Pilavı

Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sıvan...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı

Bulgur pilavı, Tahıl grubunda yer alan ve geleneksel Anadolu gıdası olan bulgur çok önemli ve ekonomik karbonhidrat kaynaklarından biridir. Dolayısıyla sofra...
Devamını Oku

Büryan Pilavı

Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bulg...
Devamını Oku

Çerkez Pilavı

Çerkez pilavı, pirinç, bulgur ve arpa şehriye ile hazırlanan lezzetli bir pilav türüdür. Üzerine ceviz ve tereyağıyla hazırlanan malzemesiyle zevkle tük...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024