Yeşil Mercimek Pilavı

Yeşil mercimek pilavı, bulgur ile hazırlanan lezzetli bir pilav türüdür. Bulgur ve yeşil mercimek doyurucu ve besleyici özellikleri bulunan bakliyatlardır. İkisinin bir arada olduğu bu pilav tarifini özelliklere kış aylarında sıkça pişirmenizi tavsiye ederiz. Pilav gayet kolay ve pratik şekilde hazırlanıyor. Sadece yeşil mercimekleri fazla haşlamamanız gerekiyor.
Yoksa pilavın içinde dağılıyor. Bunun dışında vereceğimiz ölçülere uyarsanız, lezzetli bir pilav hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz beraber yeşil mercimek pilavını hazırlamaya başlayalım.

Yeşil mercimek pilavı için gerekli olan malzemeler

  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 5 adet kurutulmuş domates
  • 3 adet yeşil biber ya da kurutulmuş biber
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • Yeterince tuz ve karabiber
  • 2 su bardağı sıcak et suyu

Yeşil mercimek pilavı nasıl yapılır?


Önce yeşil mercimekleri yıkayın. Tencerenin içine koyduğunuz yeşil mercimeklerin 3-4 parmak üzerine çıkacak kadar su ilave ederek haşlayın. Pilavda kullanacağınız için mercimekleri çok haşlamanız gerekmiyor. Bulgurla birlikte tekrar pişeceğinden, yeşil mercimeklerin dağılmaması gerekiyor. Pilav tenceresine sızma zeytinyağını koyarak kızdırın. İçinde kuru soğanları yemeklik doğrayarak kavurun. Yeşil biberleri ve kurutulmuş domatesleri ince kıyarak, tencereye ilave edin.
Bunları da kısa süre kavurduktan sonra domates salçasını ilave edin. Salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Bulguru tencereye koyarak, diğer malzemelerle birlikte kavurun. En son haşladığınız yeşil mercimekleri, sıcak et suyunu ilave edin. Pilavın tuzunu ve karabiberini koyduktan sonra, ateşin altını kısın. Pilavınız suyunu çekene kadar pişirin. En son ocağın altını kapatın ve pilavı biraz karıştırarak havalandırın. Ağzına temiz bir bez örterek demlenmeye bırakın. Daha sonra sıcak olarak konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Yeşil mercimekli pilavın yanında ayran ve turşu servisi yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
22.01.2024 00:03:07
Yeşil Mercimek Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Yeşil Mercimek Pilavı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Yeşil Mercimek Pilavı"
İyi günler. Ben yeni evli bir kadınım. Bugün öğle yemeğine eşimin arkadaşlarını davet ettim. Ve onlardan birinin yeşil mercimek pilavını sevdiğini duydum. Bu nedenle yeşil mercimek pilavı yapmayı düşünüyorum. Fakat yemek yapmaya yeni başladığım için yeşil mercimek pilavı nasıl yapılır bilmiyorum. Bu nedenle sormak istedim. Yeşil mercimek pilavı nasıl yapılır?
Hatice . 04.09.2018 22:35:29

4 Kişilik Pilav Tarifi

4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın ...
Devamını Oku

2 Kişilik Pilav Tarifi

2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 ki...
Devamını Oku

Bulyonlu Pilav

Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya ta...
Devamını Oku

Temcit Pilavı

Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da tarihçiler...
Devamını Oku

Güveçte Bulgur Pilavı

Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güv...
Devamını Oku

Fıstıklı Üzümlü Pilav

Fıstıklı üzümlü pilav, birçok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı...
Devamını Oku

Dövme Pilavı

Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olar...
Devamını Oku

Sulu Bulgur Pilavı

Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuld...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Pilav

Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişire...
Devamını Oku

Kırmızı Mercimek Pilavı

Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağıl...
Devamını Oku

Etli Perde Pilavı

Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel ...
Devamını Oku

Pilav Çeşitleri

Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olara...
Devamını Oku

Salçalı Bulgur Pilavı

Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altınd...
Devamını Oku

Ciğerli Pilav

Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli y...
Devamını Oku

Tavuklu Nohutlu Pilav

Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başına ...
Devamını Oku

Nohutlu Pilav

Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında don...
Devamını Oku

Perde Pilavı

Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sıvan...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı

Bulgur pilavı, Tahıl grubunda yer alan ve geleneksel Anadolu gıdası olan bulgur çok önemli ve ekonomik karbonhidrat kaynaklarından biridir. Dolayısıyla sofra...
Devamını Oku

Büryan Pilavı

Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bulg...
Devamını Oku

Çerkez Pilavı

Çerkez pilavı, pirinç, bulgur ve arpa şehriye ile hazırlanan lezzetli bir pilav türüdür. Üzerine ceviz ve tereyağıyla hazırlanan malzemesiyle zevkle tük...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024