Yufkalı Perde Pilavı

Yufkalı perde pilavı, Herkesin bildiği gibi perde pilavı özel günlerde özel misafirlere sunulan masaları süsleyen ve damaklarda tat bırakan çok güzel bir lezzettir. Bu tarife pilav demek eksik olur neredeyse ana yemek tadında ve ana yemek içeriğine sahiptir. Normal şartlarda perde pilavı hamuru evde hazırlanarak açılarak yapılan bir tariftir.
Ancak bu pilavı sizler için daha kolay ve pratik bir hale getirdik şimdi sizlerle hazır yufkadan yufkalı perde pilavı yapacağız. Bu lezzetli tarifi zamanı dar olan ev hanımları ve çalışan hanımları işlerini daha kolaylaştıracaktır. Akşam yemeklerinde sevdiklerinizi ve misafirlerinizi gönül rahatlığıyla sunacağınız yufkalı perde pilavı yapım aşamasına birlikte geçelim. Yufkalı perde pilavı denemeniz dileğiyle şimdiden kolay gelsin.

Yufkalı perde pilavı için gereken malzemeler

  • 1 adet yufka,
  • 2 su bardağı baldo pirinç,
  • 2 adet tavuk göğsü,
  • 4 çorba kaşığı tereyağı,
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 1 su bardağı tatlı badem,
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık,
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • Yeterli miktarda tuz ve su,

Yufkalı perde pilavı nasıl yapılır?


Öncelikle pirinçleri ayıklayıp güzelce yıkadıktan sonra, geniş cam bir kâse içerisine pirinçleri koyun. Üzerine bir tatlı kaşığı tuz ve pirinçlerin üzerine geçecek kadar kaynamış su ilave edin. Bu karışımı yaklaşık 2-3 saat dinlenmeye bırakın.
Dinlendikten sonra bir süzgeç yardımıyla suyunu süzdükten sonra tekrar yıkayıp süzülmeye bırakın.

Tavuk göğsünü bir tencere içerisine koyun. Üzerine sıcak su ve tuz attıktan sonra ocağa alıp, tavuk göğsü tamamen pişinceye kadar orta ateşte kaynatın. Kaynadıktan sonra tavuk göğüslerini suyun içerisinden alıp soğuması için kenarda bekletin. Tavuk suyu pilav için ayırın. Soğuyan tavukları elinizle didikleyin. Bir kâse içerisine bademleri koyun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave ederek bademler yumuşayıncaya kadar bekletin. Bir süre sonra bademler yumuşayıp kabukları rahatça soyulacaktır. Aynı işlemi kuş üzümlerinde de yapın ve bir süre sonra kendiliğinden şişecektir. Yumuşayan bademlerin kabuklarını soyun. Tavaya sıvı yağ koyun. İçerisine soyulmuş bademler ve kuş üzümlerini suyunu süzdükten sonra ilave edin. Dolmalık fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulduktan sonra içerisine tereyağı ekleyip eritin. Üzerine suyunu süzdüğünüz pirinçleri ekleyerek önceden ayırdığınız sıcak tavuk suyunu koyun ve karıştırın. İçerisine tuz ve karabiber ilave ettikten sonra kısık ateşte pişirin. Pişen pilavı demlenmeye bırakın.

Demlendikten sonra içerisine karabiber ve didiklenmiş tavukları koyup karıştırın. Dikkat etmeniz gereken pilavın soğuk olmasıdır. Aksi takdirde yufkayı delip istediğiniz sonucu alamazsınız. Şimdi yufkalı perde pilavı için kullanacağınız kalıbı seçmeye geldi. En uygun olan kelepçeli kalıptır. Eğer kelepçeli kalıbınız yoksa yapışmaz yüzeyli bir kalıp kullanabilirsiniz. Kalıbın içerisini tereyağı ile yağladıktan sonra bir miktar un serpin ve yufkayı köşeleri dışarıda kalacak şekilde yerleştirin. Devamında hazırladığınız iç harcı içerisine koyun ve düzelterek dışarıda kalan yufkayı pilavın üzerini kapatacak şekilde örtün. Üst kısmını bolca tereyağı ile yağlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Yufkalı perde pilavını fırından çıkardıktan sonra dinlendirin. Uygun bir servis tabağına ters çevirip kalıptan ayırın. Yufkalı perde pilavını sıcak ve dilimleyerek servis edin.

Afiyet olsun.
19.01.2024 05:21:26
Yufkalı Perde Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Yufkalı Perde Pilavı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Yufkalı Perde Pilavı"
Yufkalı perde pilavını daha önce de görmüüştüm ve içerde piştiği için çok lezzetli olduğunu düşşünüyorum. Çok garip bir yemek olan bu pilav yemeğinin yapılışı çok zor olduğu için hiç kalkışmıyorum bile. Bu yemek hangi yöreye ait bir yemek?
Kayra Alp . 01.10.2018 23:04:16

4 Kişilik Pilav Tarifi

4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın ...
Devamını Oku

2 Kişilik Pilav Tarifi

2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 ki...
Devamını Oku

Bulyonlu Pilav

Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya ta...
Devamını Oku

Temcit Pilavı

Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da tarihçiler...
Devamını Oku

Güveçte Bulgur Pilavı

Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güv...
Devamını Oku

Fıstıklı Üzümlü Pilav

Fıstıklı üzümlü pilav, birçok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı...
Devamını Oku

Dövme Pilavı

Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olar...
Devamını Oku

Sulu Bulgur Pilavı

Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuld...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Pilav

Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişire...
Devamını Oku

Kırmızı Mercimek Pilavı

Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağıl...
Devamını Oku

Etli Perde Pilavı

Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel ...
Devamını Oku

Pilav Çeşitleri

Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olara...
Devamını Oku

Salçalı Bulgur Pilavı

Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altınd...
Devamını Oku

Ciğerli Pilav

Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli y...
Devamını Oku

Tavuklu Nohutlu Pilav

Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başına ...
Devamını Oku

Nohutlu Pilav

Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında don...
Devamını Oku

Perde Pilavı

Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sıvan...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı

Bulgur pilavı, Tahıl grubunda yer alan ve geleneksel Anadolu gıdası olan bulgur çok önemli ve ekonomik karbonhidrat kaynaklarından biridir. Dolayısıyla sofra...
Devamını Oku

Büryan Pilavı

Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bulg...
Devamını Oku

Çerkez Pilavı

Çerkez pilavı, pirinç, bulgur ve arpa şehriye ile hazırlanan lezzetli bir pilav türüdür. Üzerine ceviz ve tereyağıyla hazırlanan malzemesiyle zevkle tük...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024