Garnitürlü Pilav Tarifi ve Malzemeleri
05 Temmuz 2024

Garnitürlü Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Pilav

Garnitürlü pilav, oldukça renkli ve lezzetli bir pilavdır. İçeriğinin zengin olması, besleyicilik ve doyuruculuk özelliklerini artıran önemli bir etkendir. Pilavı farklı şekillerde tüketmeyi sevenler için oldukça değişik ve lezzetli bir tarif olduğunu belirtmek gerekir. Bu rengarenk ve görsel olarak da hoş pilavı ana yemek olarak bile tüketebilirsiniz. Pilavda verdiğimiz ölçülere uyarsanız, pilav tam kıvamında pişecektir. Bunun için aynı zamanda pirinci pilava uygun ve kaliteli kullanmanız ve pişirmeden önce kabartmanız gerekiyor. Sizlere hazırladığımız garnitürlü pilavı, dilerseniz birlikte hazırlayalım.

Garnitürlü Pilav İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 1 su bardağı pilavlık pirinç
  • 2 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 1,5 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 çay bardağı mısır konservesi
  • 1 çay bardağı bezelye
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • Yeterince tuz
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı

Garnitürlü Pilav Nasıl Yapılır?

Pilavı hazırlamak için önce pirinçleri güzelce yıkayın. Daha sonra ılık ve tuzlu suyun içinde yarım saat kadar bekletin. Pilav tenceresinin içine sızma zeytinyağını koyarak kızdırın. İçine yemeklik doğranmış kuru soğanı ve küçük küp şeklinde doğranmış havuçları atarak kavurmaya başlayın. Ardından küp şeklinde doğranmış tavuk etlerini ekleyin. Tavuklar pişmeye başladığında karabiber, tuz ve yenibaharı ilave edin. Başka bir tavanın içinde az yağla şehriyeleri ve pirinçleri kavurarak tencereye ilave edin. Tencereye sıcak tavuk suyunu, mısırları ve bezelyeleri ekleyin. Ateşin altını kısarak, pirincin suyunu çekmesini sağlayın. Daha sonra tencerenin ağzına temiz bir bez örterek, pilavın demlenmesini sağlayın. Demlenen garnitürlü pilavı servis tabağına alarak, üzerini kıyılmış maydanozla süsleyin. Bu şekilde pilavı konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Pilavın yanında turşu ve ayran servisi yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kuş Üzümlü Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kuş Üzümlü Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Özbek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Özbek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Perde Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Perde Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Maklube Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Maklube Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Soğanlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri