Garnitürlü Pilav Garnitürlü pilav, oldukça renkli ve lezzetli bir pilavdır. İçeriğinin zengin olması, besleyicilik ve doyuruculuk özelliklerini artıran önemli bir etkendir. Pilavı farklı şekillerde tüketmeyi sevenler için oldukça değişik ve lezzetli bir tarif olduğunu belirtmek gerekir. Bu rengarenk ve görsel olarak da hoş pilavı ana yemek olarak bile tüketebilirsiniz. Pilavda verdiğimiz ölçülere uyarsanız, pilav tam kıvamında pişecektir. Bunun için aynı zamanda pirinci pilava uygun ve kaliteli kullanmanız ve pişirmeden önce kabartmanız gerekiyor. Sizlere hazırladığımız garnitürlü pilavı, dilerseniz birlikte hazırlayalım. Garnitürlü Pilav İçin Gerekli Olan Malzemeler
Garnitürlü Pilav Nasıl Yapılır? Pilavı hazırlamak için önce pirinçleri güzelce yıkayın. Daha sonra ılık ve tuzlu suyun içinde yarım saat kadar bekletin. Pilav tenceresinin içine sızma zeytinyağını koyarak kızdırın. İçine yemeklik doğranmış kuru soğanı ve küçük küp şeklinde doğranmış havuçları atarak kavurmaya başlayın. Ardından küp şeklinde doğranmış tavuk etlerini ekleyin. Tavuklar pişmeye başladığında karabiber, tuz ve yenibaharı ilave edin. Başka bir tavanın içinde az yağla şehriyeleri ve pirinçleri kavurarak tencereye ilave edin. Tencereye sıcak tavuk suyunu, mısırları ve bezelyeleri ekleyin. Ateşin altını kısarak, pirincin suyunu çekmesini sağlayın. Daha sonra tencerenin ağzına temiz bir bez örterek, pilavın demlenmesini sağlayın. Demlenen garnitürlü pilavı servis tabağına alarak, üzerini kıyılmış maydanozla süsleyin. Bu şekilde pilavı konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Pilavın yanında turşu ve ayran servisi yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |