Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Değişik Pilav Tarifleri

Değişik Pilav Tarifleri

Değişik pilav tarifleri, pilav Türk mutfağında sevilen ve çok sık yapılan yemeklerden biridir. Hemen hemen her yemeğin yanına yakışan bir yemektir. Özellikle sulu yemekler sebze yemekleri et ve tavuk yemekleri yanına çok yakışan ve doyurucu olan bir yemek tarifidir. Pirinç bulgur ile yapılan bu yemekler sebzeler ile tavuk et ile farklı şekillerde yapılabilir. Her biri oldukça lezzetli olan pilavlar sıklıkla yapılır. Yöreye göre de pilav çeşitleri vardır. Şimdi bunlardan en çok sevilen değişik pilav tariflerine bakalım.

Etli pirinç pilavı için gerekli malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 200 gram kuşbaşı dana eti
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı: etli pirinç pilavı yapımı için ilk olarak etler bir tencereye alınır ve üzerine bir su bardağı su eklenerek ocağa alınıp altı açılır. Kısık ateş de etler suyunu çekene kadar pişirilir. Et suyunu çekince bir yemek kaşığı tereyağı eklenir. Ardından havuç yıkanır ve rendenin büyük kısmında rendelenerek et üzerine ilave edilir. Et ile havuç birkaç dakika sotelenir. Bu sırada pirinç yıkanır ve o da tencereye ilave edilir. Hiç karıştırılmaz. Üzerine üç şu bardağı kaynar su ve tuz eklenerek kapağı kapatılır ve suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirilir. Suyunu çekince altı kapatılır. Yarım saat kadar dinlendirilir. Ardından karıştırılır ve servis edilir. Çok lezzetli değişik pilav tarifleri arasındadır. Sevdiklerinize gönül rahatlığı ile yapabileceğiniz bir tariftir. Şimdiden herkese afiyet olsun.

Sebzeli bulgur pilavı için gerekli malzemeler

  • 3 -4 adet yeşil sivri biber
  • 2 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 2 su bardağı baş bulgur
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı: sebzeli bulgur pilavı yapımı için ilk olarak soğan kabukları soyulur ve soğan yıkanır. Yıkanan soğan küçük küçük doğranır. Pilav tenceresine alınır ve üzerine tereyağı ilave edilir. Ocak açılır ve kısık ateşte kavrulur. Ardından yeşil biberler küçük küçük doğranır ve tencereye eklenir. Bunlar iyice kavrulunca domates kabukları soyularak küçük küçük doğranır ve o da tencereye ilave edilir. Domates iyice pişince bulgur eklenir ve birkaç dakika kavrulur. Ardından suyu ilave edilir. Pilavın suyunu ayarlarken bulurum iki parmak üstüne çıkacak şekilde ayarlayın. Bu şekilde tam kararında olacaktır. Suyunu ekleyince tuzunu atın ve kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Dibi hafif tutacak şekilde pişirin. Bu şekilde çok lezzetli olacaktır. Ardından servis edin.

Afiyet olsun.

Tavuklu nohutlu pilav için gerekli malzemeler

  • 1 adet tavuk göğüs eti
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay kaşığı tepeleme karabiber
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı: pilav yapımı için ilk olarak tavuk göğüs eti bir tencereye alınır. Üzerine biraz tuz atılarak ocağa konulur, üzerini geçecek kadar su ilave edilir ve haşlanır. Tavuk haşlanırken pilav tavasına tereyağı alınır. Tereyağı kavrulur. Pirinç yıkanır ve birkaç dakika kavrulur. Bu sırada haşlanan tavuk eti küçük parçalara ayrılır. Kavrulan pirinç üzerine eklenir. Ardından nohutlar ilave edilir. Birkaç dakika kavrulur ve beş su bardağı su ve tuz ilave edilerek pilav pişirilir. Suyunu çekip göz göz olunca karabiber eklenir. Pilav karıştırılır ve kapağı kapatılır. Suyunu tam çekince altı kapatılır ve yarın saat dinlendirilir servis edilir.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 04:04:34
Değişik Pilav Tarifleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Değişik Pilav Tarifleri Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Değişik Pilav Tarifleri"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
4 Kişilik Pilav Tarifi
4 Kişilik Pilav Tarifi
4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın istediğiniz gibi tane tane olmasını istiyorsanız, önce pilav için uygun bir pirinç seçmelisin...
2 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 kişilik bir pilavda bir su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilav piştikten sonra taze ve sıcakken tü...
Bulyonlu Pilav
Bulyonlu Pilav
Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya tavuk suyunun yemeklerde kullanılmak üzere tablet şeklinde kurutulmasına bulyon adı verilir. Bu...
Temcit Pilavı
Temcit Pilavı
Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da tarihçiler bu pilavın kadınlar tarafından sahur yemeği öncesinde pişirildiğini kaynaklara dayanarak açıklamı...
Güveçte Bulgur Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güveçte yapılan bütün yemekleri çok lezzetli bulmaktayım. Geçen misafirlerime yaptığımda onlarda çok ...
Fıstıklı Üzümlü Pilav
Fıstıklı Üzümlü Pilav
Fıstıklı üzümlü pilav, birçok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı hazırlarken ölçülere uymalısınız. İyi bir pilav lapa ya da az pişmiş diri olmamalıdır. Kıvamını t...
Dövme Pilavı
Dövme Pilavı
Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olarak yapılmaktadır. Bu pilav tarifi, yöresel olarak yapılan keşkek tarifinin dövülmemiş haline benze...
Sulu Bulgur Pilavı
Sulu Bulgur Pilavı
Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuldu desek yalan olmaz. Bazen konu komşu bir araya geldiğimizde o zamanları ve o yemekleri hatır...
Kuş Üzümlü Pilav
Kuş Üzümlü Pilav
Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişirebilirsiniz. Pilavınız için kaliteli bir pirinç kullanmaya özen göstermelisiniz. Tavsiyemiz pilavda...
Kırmızı Mercimek Pilavı
Kırmızı Mercimek Pilavı
Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağılmadan iyi piştiğine şahit olmadım. Bilmeyenler için söylüyorum kırmızı mercimek pilavının bir...
Etli Perde Pilavı
Etli Perde Pilavı
Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel lezzetler arasında yer alan bu yemeğin yapımı zahmetli ancak yemesi de bir o kadar keyiflidir...
Pilav Çeşitleri
Pilav Çeşitleri
Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olarak pişirilmekte ise de farklı malzemeler kullanılarak hem besin değeri arttırılmakta hem de daha le...

 

4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Fıstıklı Üzümlü Pilav
Dövme Pilavı
Sulu Bulgur Pilavı
Kuş Üzümlü Pilav
Kırmızı Mercimek Pilavı
Etli Perde Pilavı
Pilav Çeşitleri
Salçalı Bulgur Pilavı
Ciğerli Pilav
Tavuklu Nohutlu Pilav
Nohutlu Pilav
Perde Pilavı
Bulgur Pilavı
Büryan Pilavı
Çerkez Pilavı
Arpa Şehriye Pilavı
Bezelyeli Pilav
Osmanlı Pilavı
Fırında Pilav
Özbek Pilavı
Tavuklu Pilav Çeşitleri
Kestaneli Pilav
Hamsili Pilav
Garnitürlü Pilav
Safranlı Pilav
Popüler İçerik
Salçalı Bulgur Pilavı
Salçalı Bulgur Pilavı
Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altı...
Ciğerli Pilav
Ciğerli Pilav
Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli...
Tavuklu Nohutlu Pilav
Tavuklu Nohutlu Pilav
Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başın...
Nohutlu Pilav
Nohutlu Pilav
Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında d...
Perde Pilavı
Perde Pilavı
Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede  pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sı...
Büryan Pilavı
Büryan Pilavı
Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bu...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024