Buhara Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Buhara Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Buhara pilavı, kökeni Özbekistan mutfağına dayanan ve ülkemizde özellikle Adıyaman yöresinde sıkça yapılan lezzetli bir pilav çeşididir. Bu pilav, genellikle kuzu eti kullanılarak hazırlanır, ancak tavuk etiyle yapılan tarifleri de mevcuttur. Her iki türü de denemenizi tavsiye ederiz; her biri benzersiz lezzetlere sahiptir. Bu şekilde hazırlanan pilavlar, hem lezzet hem de görünüm açısından oldukça özenlidir. Özel günlerde bu tür pilavları hazırlayabilirsiniz.

Buhara pilavı hazırlarken pirinci önceden ıslatmanız gerekmektedir. Pilav, kaynayan suyun içine konularak pişirilir. Pilavın katmanlar halinde hazırlanması gerektiği için pişerken karıştırılmamalıdır. Bugün sizlere, geleneksel usullere uygun olarak kuzu etiyle yapılan Buhara pilavı tarifini paylaşmak istiyoruz. Dilerseniz pilavı birlikte hazırlamaya başlayalım.

Buhara Pilavı İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 su bardağı pilavlık pirinç
  • 3,5 bardak sıcak et suyu
  • 1 su bardağı nohut
  • 750 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 100 gram tereyağı
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • 2 tatlı kaşığı çiğ köfte baharatı
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • Yeterince tuz

Buhara Pilavı Nasıl Yapılır?

Pilavın yapımına kuru soğanları incecik doğrayarak başlayalım. Eğer ince doğrayamıyorsanız, robottan sulandırmadan çekebilirsiniz. Diğer tarafta kuşbaşı kuzu etlerini bir tencerede haşlayın. Daha sonra bu etleri elinizle didikleyin.

Pilav tenceresinde sıvı yağı ve tereyağını kızdırın. İçine doğranmış kuru soğanları atarak kavurun. İçine kuzu etlerini ekleyin. Baharatların yarısını da ekleyerek, 2-3 dakika daha kavurun. Bu hazırladığınız malzeme pilavın üzerinde kalacak. Tenceredeki malzemeleri kaşığın tersiyle düzelterek yerleştirin.

Akşamdan ıslattığınız nohutları da haşlayın. Haşlanmış nohutları düzelttiğiniz etlerin üzerine yerleştirin. Bu katmanları hazırlarken birbirine karışmamasına dikkat etmelisiniz. Bu arada önceden ılık ve tuzlu suda ıslattığınız pirinçleri süzün. Bu pirinçleri tenceredeki malzemelerin üzerine yayın.

Tencereye et suyunu, tuzu, toz tarçını ve kalan bir tatlı kaşığı baharatı ilave edin. Ateşin altını kısarak, pilavın suyunu çekmesini bekleyin. Arada pilavın suyunu çekip çekmediğini kontrol edebilirsiniz. Pilav suyunu çektikten sonra tencerenin ağzına kağıt bir havlu koyarak, on dakika kadar dinlendirin.

Daha sonra geniş bir tepsinin içine tencereyi ters kapatarak pilavı çıkarın. Pilavı bozmadan, konuklarınıza servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Pilav Tarifleri ve Malzemeleri

Pilav Tarifleri ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çin Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Çin Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Özbek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Özbek Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sebzeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Temcit Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Temcit Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuru Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Acem Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Acem Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşılı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşılı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Etli Perde Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Perde Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Tavuklu Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Tavuklu Tarifi ve Malzemeleri