Havuçlu Bulgur Pilavı

Havuçlu Bulgur Pilavı

Havuçlu Bulgur Pilavı, Çoğu kişi belkide pirinç pilavını daha çok seviyor ve yemeklerin yanına daha çok yakıştırıyor olabilir. Ama bulgur pilavının hem tadı, hemde lezzeti daha bir başka oluyor. Bu sebepten dolayı da bu enfes iki pilav çeşidini de birbirleri ile kıyaslamak çokta doğru olmaz çünkü ikisininde yarı bir lezzeti vardır. Havuçlu bulgur pilavı B vitamini bakımından oldukça zengin, çok düşük kalorili, zengin lif oranı açısından günlük ihtiyacınızı karşılayan vitamin deposu bulgur ile yapılan oldukça lezzetli pilav çeşitlerinden birisidir. Havuç kullanılarak yapılan bu bulgur pilavını oldukça hafif bir şekilde yiyebilirsiniz çünkü kalorisi oldukça düşüktür. Ayrıca sindirimi de oldukça kolaydır. İçindeki havucun etkisi ile A vitaminini de bünyesine almış olan bulgur pilavını keyifle tüketebilirsiniz. Havuç özellikle de kış meyvesi olmasına rağmen yinede yaz mevsiminde de kolaylıkla bulunabilen bir sebze çeşididir. Bu yüzden bu enfes pilav tarifini sıcak yaz günlerinde dahi öğle yemeği olarak yiyebilirsiniz. Şimdi sizlerle oldukça sağlıklı, besleyici, doyurucu ve bir o kadarda lezzetli olan havuçlu bulgur pilavının tarifine geçelim.

Havuçlu Bulgur Pilavı İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • Yeteri kadar tuz
  • Bir su bardağı pilavlık bulgur
  • İki su bardağı kadar su
  • 3-4t tane yeşil sivri biber
  • Bir tane büyük boy domates veya bir yemek kaşığı kadar domates salçası
  • Bir tatlı kaşığı kadar kuru nane
  • Bir tane orta boyda kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • İki tane orta boyda havuç

Havuçlu Bulgur Pilavı Yapılışı

Bu enfes pilavı yapmak için öncelikle bir tencere içine sızma zeytinyağını koyun ve biraz kızdırın. Daha sonra kuru soğanı soyun ve yemeklik olacak şekilde doğrayın. Yine aynı şekilde yeşil biberlerin çekirdek kısımlarını temizleyerek onuda yemeklik doğrayın. Daha sonra doğramış olduğunuz yeşil biberi tencere içinde kavrulmakta olan soğanların üstüne ilave edin. Havuçlu bulgur pilavını yapmak için daha sonraki işlem havuçları rendelemek bunun için öncelikle havuçların iyice yıkayın kabuk kısımlarını soyun ve rendeleyin. Tencerede kavrulan soğanların içine ilave edin. Birazcık daha kavurduğunuz pilav malzemelerinin içine isteğe göre domates salçası veya rendelenmiş domateste ilave edebilirsiniz. Eğer domates rendesi değilde domates salçası kullanacak iseniz salçanın kokusu çıkana dek iyice kavurun ki salça ham kalmasın. Daha sonra bütün bu pilav malzemelerinin içine nane ile tuzu da ilave edin. Su kaynadıktan sonra bulguru ayıklayın yıkayın ve onuda tenceredeki malzemelerin içerisine ilave edin tenceredeki malzemeler kaynadıktan sonra da tencerenin kapağını kapatın. Ateşin altını kısın pilav suyunu çekene kadar bekleyin. Daha sonra pilavın suyunu çekmiş diye kontrol edin eğer suyunu tamamen çekmiş ise artık ocaktan alma zamanı gelmiş demektir. Suyunu çekerek pişen pilavın üstüne kağıt bir havluyla kapatarak tam on dakika kadar dinlenmeye bırakın. Yapacağınız bu işlem pilavınızın daha tane, tane olmasını sağlayacaktır. Enfes havuçlu bulgur pilavı servise hazır. O akşam ana yemeğiniz ne ise yanında müthiş gidecektir. Yine damak tadınıza ve isteğinize bağlı pilavla birlikte ayran veya yoğurtta ikram edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Son Güncelleme : 26.10.2018 14:32:49
Havuçlu Bulgur Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Havuçlu Bulgur Pilavı Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Havuçlu Bulgur Pilavı"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
4 Kişilik Pilav Tarifi
4 Kişilik Pilav Tarifi
4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın istediğiniz gibi tane tane olmasını istiyorsanız, önce pilav için uygun bir pirinç seçmelisin...
2 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 kişilik bir pilavda bir su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilav piştikten sonra taze ve sıcakken t...
Bulyonlu Pilav
Bulyonlu Pilav
Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya tavuk suyunun yemeklerde kullanılmak üzere tablet şeklinde kurutulmasına bulyon adı verilir. Bu...
Temcit Pilavı
Temcit Pilavı
Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da, tarihçiler bu pilavın kadınlar tarafından sahur yemeği öncesinde pişirildiğini kaynaklara dayanarak açıklam...
Güveçte Bulgur Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güveçte yapılan bütün yemekleri çok lezzetli bulmaktayım. Geçen misafirlerime yaptığımda onlarda çok ...
Fıstıklı Üzümlü Pilav
Fıstıklı Üzümlü Pilav
Fıstıklı üzümlü pilav, bir çok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı hazırlarken ölçülere uymalısınız. İyi bir pilav lapa ya da az pişmiş diri olmamalıdır. Kıvamını ...
Dövme Pilavı
Dövme Pilavı
Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olarak yapılmaktadır. Bu pilav tarifi, yöresel olarak yapılan keşkek tarifinin dövülmemiş haline benze...
Sulu Bulgur Pilavı
Sulu Bulgur Pilavı
Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuldu desek yalan olmaz. Bazen konu komşu bir araya geldiğimizde o zamanları ve o yemekleri hatır...
Kuş Üzümlü Pilav
Kuş Üzümlü Pilav
Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişirebilirsiniz. Pilavınız için kaliteli bir pirinç kullanmaya özen göstermelisiniz. Tavsiyemiz pilavda...
Kırmızı Mercimek Pilavı
Kırmızı Mercimek Pilavı
Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağılmadan iyi piştiğine şahit olmadım. Bilmeyenler için söylüyorum kırmızı mercimek pilavının bi...
Etli Perde Pilavı
Etli Perde Pilavı
Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel lezzetler arasında yer alan bu yemeğin yapımı zahmetli ancak yemesi de bir o kadar keyiflidir...
Pilav Çeşitleri
Pilav Çeşitleri
Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olarak pişirilmekte ise de, farklı malzemeler kullanılarak hem besin değeri arttırılmakta, hem de daha...

 

4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Fıstıklı Üzümlü Pilav
Dövme Pilavı
Sulu Bulgur Pilavı
Kuş Üzümlü Pilav
Kırmızı Mercimek Pilavı
Etli Perde Pilavı
Pilav Çeşitleri
Salçalı Bulgur Pilavı
Ciğerli Pilav
Tavuklu Nohutlu Pilav
Nohutlu Pilav
Perde Pilavı
Bulgur Pilavı
Büryan Pilavı
Çerkez Pilavı
Arpa Şehriye Pilavı
Bezelyeli Pilav
Osmanlı Pilavı
Fırında Pilav
Özbek Pilavı
Tavuklu Pilav Çeşitleri
Kestaneli Pilav
Hamsili Pilav
Garnitürlü Pilav
Safranlı Pilav
Popüler İçerik
Salçalı Bulgur Pilavı
Salçalı Bulgur Pilavı
Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altı...
Ciğerli Pilav
Ciğerli Pilav
Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli...
Tavuklu Nohutlu Pilav
Tavuklu Nohutlu Pilav
Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başın...
Nohutlu Pilav
Nohutlu Pilav
Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında d...
Perde Pilavı
Perde Pilavı
Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sı...
Büryan Pilavı
Büryan Pilavı
Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bu...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019