Sebzeli Pilav

Sebzeli Pilav

Sebzeli pilav, son derece hafif, kalorisi düşük ve lezzetli bir pilav türüdür. Pilavı yaparken içine koyacağınız sebzeleri damak tadınıza göre zenginleştirebilirsiniz. Önemli olan sebzelerin pirincin pişme süresine uygun olarak hazırlanmasıdır. Kaliteli bir pirinç seçmeli ve ölçülere uymalısınız. Böylece hazırladığınız pilavın kıvamı ve lezzeti mükemmel olacaktır. Pilavınızı uygun yemeklerle sunmanız, pilavınızı sunuş şekliniz beğenilmesine katkı sağlayacaktır. Pilavı pişirirken fazla karıştırmamaya dikkat edin. Sadece ocağın altını kapatırken, hafifçe havalandırmanız yeterlidir. Pirinçlerin ezilmemesi gerekir. Tane tane görünümlü bir pilav için bunlara önem veriniz. Pilav için verdiğimiz ölçülere uymaya çalışın. Pilav son derece kolay bir şekilde pişirmesine rağmen, ölçüleri uygun olmadığı takdirde emekleriniz boşa çıkacaktır. Lapa ya da sert pişmiş bir pilav ortaya çıkacaktır. Lezzetli ve kıvamında bir pilav için kaliteli bir pirinç ve ölçülere uymak yeterlidir. Şimdi sizler için hazırladığımız sebzeli pilavı, birlikte pişirmeye başlayalım.

Sebzeli pilav için gerekli olan malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 su bardağı sıcak et suyu
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 çay bardağı konserve ya da dondurulmuş bezelye
  • 1 küçük kutu konserve mısır
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber

Sebzeli pilav yapımı

Öncelikle pirinçleri akan suyun altında nişastasının gitmesi için iyice yıkamalısınız. Bu esnada pirinçleri kırılmaması için, hırpalamamaya çalışın. Pirinç nişastalı olduğundan, birbirine yapışabilir ve kolay kırılabilir. Bu yüzden iyi yıkamalı ve fazla ezmemelisiniz. Daha sonra pirinçleri tuzlu ve ılık suyun içinde kabartın. Havucu küp şeklinde doğrayın. Tencerede az suyun içinde doğradığınız havuçları ve dondurulmuş bezelyeleri hafif yumuşayana kadar pişirin. Uygun bir pilav tenceresinde tereyağını eritin. Pirinçlerin suyunu süzerek, tencereye koyun. Pirinçlerin rengi mat beyaz olana kadar, tahta kaşıkla tek yöne doğru karıştırarak kavurun. Ardından içine pişirdiğiniz havuçları, bezelyeleri ve mısır konservesini ilave edin. Et suyunu, tuzu ve karabiberi ilave edin. Et suyunun kaynar olması gerekiyor. Ocağın altını kısarak, pirincin suyunu çekmesini bekleyin. Daha sonra tencerenin ağzına temiz bir bez kapatarak pilavı on dakika kadar dinlendirin. Ardından uygun bir ana yemekle birlikte servis tabağında konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Son Güncelleme : 15.11.2018 15:33:02
Sebzeli Pilav ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Sebzeli Pilav Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Sebzeli Pilav"
Normal pilavı pek sevmiyorum ama sebzeli pilav benim en sevdiğim pilav türlerinden biri. Sebzeli pilav içerisinde bulunan sebzelerin haricinde farklı sebzeler de ekleyebilir miyiz?
Canan . 28.09.2018 02:48:18
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
4 Kişilik Pilav Tarifi
4 Kişilik Pilav Tarifi
4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın istediğiniz gibi tane tane olmasını istiyorsanız, önce pilav için uygun bir pirinç seçmelisin...
2 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 kişilik bir pilavda bir su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilav piştikten sonra taze ve sıcakken t...
Bulyonlu Pilav
Bulyonlu Pilav
Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya tavuk suyunun yemeklerde kullanılmak üzere tablet şeklinde kurutulmasına bulyon adı verilir. Bu...
Temcit Pilavı
Temcit Pilavı
Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da, tarihçiler bu pilavın kadınlar tarafından sahur yemeği öncesinde pişirildiğini kaynaklara dayanarak açıklam...
Güveçte Bulgur Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güveçte yapılan bütün yemekleri çok lezzetli bulmaktayım. Geçen misafirlerime yaptığımda onlarda çok ...
Fıstıklı Üzümlü Pilav
Fıstıklı Üzümlü Pilav
Fıstıklı üzümlü pilav, bir çok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı hazırlarken ölçülere uymalısınız. İyi bir pilav lapa ya da az pişmiş diri olmamalıdır. Kıvamını ...
Dövme Pilavı
Dövme Pilavı
Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olarak yapılmaktadır. Bu pilav tarifi, yöresel olarak yapılan keşkek tarifinin dövülmemiş haline benze...
Sulu Bulgur Pilavı
Sulu Bulgur Pilavı
Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuldu desek yalan olmaz. Bazen konu komşu bir araya geldiğimizde o zamanları ve o yemekleri hatır...
Kuş Üzümlü Pilav
Kuş Üzümlü Pilav
Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişirebilirsiniz. Pilavınız için kaliteli bir pirinç kullanmaya özen göstermelisiniz. Tavsiyemiz pilavda...
Kırmızı Mercimek Pilavı
Kırmızı Mercimek Pilavı
Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağılmadan iyi piştiğine şahit olmadım. Bilmeyenler için söylüyorum kırmızı mercimek pilavının bi...
Etli Perde Pilavı
Etli Perde Pilavı
Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel lezzetler arasında yer alan bu yemeğin yapımı zahmetli ancak yemesi de bir o kadar keyiflidir...
Pilav Çeşitleri
Pilav Çeşitleri
Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olarak pişirilmekte ise de, farklı malzemeler kullanılarak hem besin değeri arttırılmakta, hem de daha...

 

4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Fıstıklı Üzümlü Pilav
Dövme Pilavı
Sulu Bulgur Pilavı
Kuş Üzümlü Pilav
Kırmızı Mercimek Pilavı
Etli Perde Pilavı
Pilav Çeşitleri
Salçalı Bulgur Pilavı
Ciğerli Pilav
Tavuklu Nohutlu Pilav
Nohutlu Pilav
Perde Pilavı
Bulgur Pilavı
Büryan Pilavı
Çerkez Pilavı
Arpa Şehriye Pilavı
Bezelyeli Pilav
Osmanlı Pilavı
Fırında Pilav
Özbek Pilavı
Tavuklu Pilav Çeşitleri
Kestaneli Pilav
Hamsili Pilav
Garnitürlü Pilav
Safranlı Pilav
Popüler İçerik
Salçalı Bulgur Pilavı
Salçalı Bulgur Pilavı
Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altı...
Ciğerli Pilav
Ciğerli Pilav
Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli...
Tavuklu Nohutlu Pilav
Tavuklu Nohutlu Pilav
Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başın...
Nohutlu Pilav
Nohutlu Pilav
Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında d...
Perde Pilavı
Perde Pilavı
Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sı...
Büryan Pilavı
Büryan Pilavı
Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bu...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019