Şehriyeli Pirinç Pilavı

Şehriyeli Pirinç Pilavı

Şehriyeli pirinç pilavı, pilavı sade yemekten hoşlanmayanlar, içine şehriye ilave edilmiş olan pilavı beğenecektir. Şehriyeler kavrularak konduğundan pilava farklı bir aroma vermektedir. Bazıları pilavı sadece bu şekilde yemektedir. Şehriye pirinçle birlikte iyi bir ikilidir. Hem pilavın beyaz görüntüsü renkleniyor, hem de lezzeti artıyor. Pilavın içinde genellikle arpa şehriye tercih edilse de, bazen tel şehriye de kullanılmaktadır. Siz kendi isteğinize göre uygun bulduğunuz şehriyeyi kullanabilirsiniz. Bu pilavı et ve tavuk yemeklerinin yanında servis edebilirsiniz. Lezzeti yerinde, tane tane olmuş bir pilav hazırlamak için öncelikle pilavda iyi sonuç verecek bir pirinç kullanmalısınız. Bunun için en iyi pirinç baldo olandır. Suyu çekme özelliği, lezzeti pilav hazırlamaya uygundur. Bir de kullandığınız pirinçlerin farklı su çekme özelliği olabilir. Bu yüzden her zaman kullandığınız markanın alınması önemlidir. Pirinci yıkarken dikkatli olmanız gerekir. Nişastalı bir besin olduğundan, kolayca kırılabilir. Bu nedenle pirinci akan suyun altında, fazla karıştırmadan yıkamalısınız. Pişirmeden önce pirinci mutlaka ılık tuzlu suyla kabartmalısınız. Eğer kavurma yöntemiyle pilav pişirecekseniz, pirincin suyunu süzmeli ve karıştırırken kaşıkla tek yöne doğru karıştırmalısınız. Bu gibi kurallara uyduğunuz sürece, pilavınız mükemmel olacaktır. Şimdi sizler için hazırladığımız tarifi pişirmeye başlayalım.

Şehriyeli pirinç pilavı için gerekli olan malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • Yarım çay bardağı arpa şehriye
  • 2,5 su bardağı sıcak et suyu
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Yeterince tuz

Şehriyeli pirinç pilavı yapımı

Önce pirinçleri yıkayarak, ılık suyun içine koyalım. Suyun içine biraz tuz atalım. Pirinçler bu şekilde kabarması için en az yarım saat beklesin. Daha sonra pilavı pişireceğiniz tencerenin içine sızma zeytinyağını ve tereyağını koyarak kızdırın. İçine arpa şehriyeleri atarak kavurmaya başlayın. Şehriyelerin rengi kahverengine döndükten sonra, pirinçleri sudan süzerek içine atın. Şimdi şehriyeleri pirinçlerle birlikte kavurmaya devam edin. Pirinçler şeffaf bir hale gelene kadar, kavurma işlemine devam edin. Daha sonra sıcak et suyunu ilave edin. Pilavın içine tuzunu bu aşamada koyabilirsiniz. Ocağın altını kısarak, pirinçlerin suyunu çekmesini sağlayın. Pilavınız göz göz olduğunda ocağın altını kapatabilirsiniz. Tencerenin üstüne temiz bir bez ya da kağıt havlu koyarak, pilavın demlenmesini bekleyin. Ardından sıcak olarak servis tabağına alabilirsiniz.

Afiyet olsun.



Son Güncelleme : 04.12.2018 16:32:58
Şehriyeli Pirinç Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Şehriyeli Pirinç Pilavı Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Şehriyeli Pirinç Pilavı"
Şu pilav konusunda kaynanam ile başım dertte her seferinde güzel olmadığını söyleyip ara ara laf çarpıtıyor. Buradaki tarife uygun şekilde pilavı yapıyorum ama ne zaman pilav yapsam pilavım ya çok lapa oluyor ya da çok kuru oluyor. Nerede hata yapıyorum? Bu konuda yardım ederseniz çok sevinir.
Balkız . 06.09.2018 17:22:23
CEVAP YAZ
4 Kişilik Pilav Tarifi
4 Kişilik Pilav Tarifi
4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın istediğiniz gibi tane tane olmasını istiyorsanız, önce pilav için uygun bir pirinç seçmelisin...
2 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 kişilik bir pilavda bir su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilav piştikten sonra taze ve sıcakken t...
Bulyonlu Pilav
Bulyonlu Pilav
Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya tavuk suyunun yemeklerde kullanılmak üzere tablet şeklinde kurutulmasına bulyon adı verilir. Bu...
Temcit Pilavı
Temcit Pilavı
Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da, tarihçiler bu pilavın kadınlar tarafından sahur yemeği öncesinde pişirildiğini kaynaklara dayanarak açıklam...
Güveçte Bulgur Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güveçte yapılan bütün yemekleri çok lezzetli bulmaktayım. Geçen misafirlerime yaptığımda onlarda çok ...
Fıstıklı Üzümlü Pilav
Fıstıklı Üzümlü Pilav
Fıstıklı üzümlü pilav, bir çok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı hazırlarken ölçülere uymalısınız. İyi bir pilav lapa ya da az pişmiş diri olmamalıdır. Kıvamını ...
Dövme Pilavı
Dövme Pilavı
Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olarak yapılmaktadır. Bu pilav tarifi, yöresel olarak yapılan keşkek tarifinin dövülmemiş haline benze...
Sulu Bulgur Pilavı
Sulu Bulgur Pilavı
Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuldu desek yalan olmaz. Bazen konu komşu bir araya geldiğimizde o zamanları ve o yemekleri hatır...
Kuş Üzümlü Pilav
Kuş Üzümlü Pilav
Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişirebilirsiniz. Pilavınız için kaliteli bir pirinç kullanmaya özen göstermelisiniz. Tavsiyemiz pilavda...
Kırmızı Mercimek Pilavı
Kırmızı Mercimek Pilavı
Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağılmadan iyi piştiğine şahit olmadım. Bilmeyenler için söylüyorum kırmızı mercimek pilavının bi...
Etli Perde Pilavı
Etli Perde Pilavı
Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel lezzetler arasında yer alan bu yemeğin yapımı zahmetli ancak yemesi de bir o kadar keyiflidir...
Pilav Çeşitleri
Pilav Çeşitleri
Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olarak pişirilmekte ise de, farklı malzemeler kullanılarak hem besin değeri arttırılmakta, hem de daha...

 

4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Fıstıklı Üzümlü Pilav
Dövme Pilavı
Sulu Bulgur Pilavı
Kuş Üzümlü Pilav
Kırmızı Mercimek Pilavı
Etli Perde Pilavı
Pilav Çeşitleri
Salçalı Bulgur Pilavı
Ciğerli Pilav
Tavuklu Nohutlu Pilav
Nohutlu Pilav
Perde Pilavı
Bulgur Pilavı
Büryan Pilavı
Çerkez Pilavı
Arpa Şehriye Pilavı
Bezelyeli Pilav
Osmanlı Pilavı
Fırında Pilav
Özbek Pilavı
Tavuklu Pilav Çeşitleri
Kestaneli Pilav
Hamsili Pilav
Garnitürlü Pilav
Safranlı Pilav
Popüler İçerik
Salçalı Bulgur Pilavı
Salçalı Bulgur Pilavı
Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altı...
Ciğerli Pilav
Ciğerli Pilav
Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli...
Tavuklu Nohutlu Pilav
Tavuklu Nohutlu Pilav
Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başın...
Nohutlu Pilav
Nohutlu Pilav
Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında d...
Perde Pilavı
Perde Pilavı
Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sı...
Büryan Pilavı
Büryan Pilavı
Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bu...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019