Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır

Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır

Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır, Pirinç buğdaygillerden olan kök kısımları bol su içerisinde yetişen bir bitkidir. Pirinç buğdaygillerden (poaceae) ailesinden buğday ile mısırdan sonra en çok ekimi olan otsu bir bitki türüdür. Ülke nüfusunun yarısından daha fazlası için beslenmede pirinç oldukça önem taşımaktadır. Pirinç yeryüzünün en eski besinlerinden birisidir. Tam sekiz bin senedir Çin de tüketildiği arkeolojik kayıtlardan bilinmektedir. Pirinç özellikle de Asya ile Güneydoğuda en yaygın olan ve oldukça bol yemek çeşidi yer alan bir besin türüdür. Tam yedi bin türü vardır. Genelde bol yağış alan tropikaltı ve tropik iklimlerde sulak ve çeltik tarlalarda yetişir. Pilav için ince uzun taneli olanları tercih edilir. Pilavlık olarak ise daha tombul ve daha kısa taneler daha uygun olur. Kırık ile kısa olanları ise sütlaç gibi tatlı yapımında kullanılmaktadır. Pirinç taze iken oldukça az su çeker kurudukça ise su çekme oranı yükselmeye başlar. Pirinç buğdaygiller ailesinden sıcak iklimlerde yetiştirilen bir bitki türüdür. Her bir başak kısmında sadece bir adet çiçek vardır. Tanesi bu kısımda meydana gelir. İçinde oldukça fazla vitamin ve nişasta vardır.

Pirinç Pilavı İçin Gerekli Malzemeler

  • Yeteri tuz (isteğe bağlı)
  • İki su bardağı pirinç
  • Üç yemek kaşığı tereyağı
  • Bir adet tavuk bulyon
  • Üç su bardağı sıcak su
  • Bir Türk kahve fincanı arpa şehriye

Pirinç Pilav Yapılışı

Öncelikle bir tencere içine tere yağını ekleyin ve tencerenin altını biraz açın. Biraz kızdıktan sonra da arpa şehriyeyi de ilave ederek şehriyenin rengi biraz dönene kadar yakmadan kavurun. Eğer başında durup karıştırmaz iseniz pilav dibine tutar. Daha sonra bir kabın içine tam üç su bardağı kadar sıcak su ile tavuk bulyonu ilave ederek iyice karıştırın. Bu arada eğer ister iseniz tuzda ekleyebilirsiniz. Yapmış olduğunuz bu karışımı da arpa ile pirinç kavurmuş olduğunuz tencere içine ilave edin bir, iki defa daha karıştırın. Daha sonra tencerenin kapağını kapatın ve ocağın altını kısın ve tam on beş dakika kadar pişirin. Bu zaman içinde pilavı ara, ara kontrol edebilmek için tencerenin kapağını çok sık açarak kapatmayın. On dakika dolduktan sonra tencerenin kapağını açarak pilav suyunu çekmiş diye kontrol edin. Ancak pişme aşamasında tencerenin kapağını çok sık açarak buharında pişmesini engellemeyin. Pirinçler suyunu iyice çektikten sonra pilavı dibine tutmadan altını kapatın ve pilavı sadece bir kez karıştırın. Pilavı karıştırdıktan sonra tencerenin üstünü kağıt havlu ile ile kapatın ve tam on dakika kadar dinlendirin. Tencerenin üzerine koyacağınız kağıt havlu pilavın suyunu çekmeye yarayacaktır. Pilav tane, tane olacaktır. Enfes pirinç pilavınız hazır. Yanında birde kuru fasulye veya nohut yemede yanında yat.

Afiyet Olsun.

Son Güncelleme : 06.06.2023 23:36:49
Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır"
İyi akşamlar pirinç pilavının tadı bence suyunu yeterli kadar koymakta ve et suyu kullanmakta. Pilavı bulyon değil et suyu ile yapsak daha güzel olmaz mı?
Hafaza . 03.11.2018 20:26:18
CEVAP YAZ
4 Kişilik Pilav Tarifi
4 Kişilik Pilav Tarifi
4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın istediğiniz gibi tane tane olmasını istiyorsanız, önce pilav için uygun bir pirinç seçmelisin...
2 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 kişilik bir pilavda bir su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilav piştikten sonra taze ve sıcakken t...
Bulyonlu Pilav
Bulyonlu Pilav
Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya tavuk suyunun yemeklerde kullanılmak üzere tablet şeklinde kurutulmasına bulyon adı verilir. Bu...
Temcit Pilavı
Temcit Pilavı
Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da, tarihçiler bu pilavın kadınlar tarafından sahur yemeği öncesinde pişirildiğini kaynaklara dayanarak açıklam...
Güveçte Bulgur Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güveçte yapılan bütün yemekleri çok lezzetli bulmaktayım. Geçen misafirlerime yaptığımda onlarda çok ...
Fıstıklı Üzümlü Pilav
Fıstıklı Üzümlü Pilav
Fıstıklı üzümlü pilav, birçok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı hazırlarken ölçülere uymalısınız. İyi bir pilav lapa ya da az pişmiş diri olmamalıdır. Kıvamını t...
Dövme Pilavı
Dövme Pilavı
Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olarak yapılmaktadır. Bu pilav tarifi, yöresel olarak yapılan keşkek tarifinin dövülmemiş haline benze...
Sulu Bulgur Pilavı
Sulu Bulgur Pilavı
Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuldu desek yalan olmaz. Bazen konu komşu bir araya geldiğimizde o zamanları ve o yemekleri hatır...
Kuş Üzümlü Pilav
Kuş Üzümlü Pilav
Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişirebilirsiniz. Pilavınız için kaliteli bir pirinç kullanmaya özen göstermelisiniz. Tavsiyemiz pilavda...
Kırmızı Mercimek Pilavı
Kırmızı Mercimek Pilavı
Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağılmadan iyi piştiğine şahit olmadım. Bilmeyenler için söylüyorum kırmızı mercimek pilavının bi...
Etli Perde Pilavı
Etli Perde Pilavı
Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel lezzetler arasında yer alan bu yemeğin yapımı zahmetli ancak yemesi de bir o kadar keyiflidir...
Pilav Çeşitleri
Pilav Çeşitleri
Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olarak pişirilmekte ise de, farklı malzemeler kullanılarak hem besin değeri arttırılmakta, hem de daha...

 

4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Fıstıklı Üzümlü Pilav
Dövme Pilavı
Sulu Bulgur Pilavı
Kuş Üzümlü Pilav
Kırmızı Mercimek Pilavı
Etli Perde Pilavı
Pilav Çeşitleri
Salçalı Bulgur Pilavı
Ciğerli Pilav
Tavuklu Nohutlu Pilav
Nohutlu Pilav
Perde Pilavı
Bulgur Pilavı
Büryan Pilavı
Çerkez Pilavı
Arpa Şehriye Pilavı
Bezelyeli Pilav
Osmanlı Pilavı
Fırında Pilav
Özbek Pilavı
Tavuklu Pilav Çeşitleri
Kestaneli Pilav
Hamsili Pilav
Garnitürlü Pilav
Safranlı Pilav
Popüler İçerik
Salçalı Bulgur Pilavı
Salçalı Bulgur Pilavı
Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altı...
Ciğerli Pilav
Ciğerli Pilav
Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli...
Tavuklu Nohutlu Pilav
Tavuklu Nohutlu Pilav
Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başın...
Nohutlu Pilav
Nohutlu Pilav
Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında d...
Perde Pilavı
Perde Pilavı
Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sı...
Büryan Pilavı
Büryan Pilavı
Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bu...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Haziran - 2023