Kıymalı Bulgur PilavıKıymalı bulgur pilavı, oldukça doyurucu ve lezzetli bir yemek türüdür. İçindeki etin ve bulgurun sağlığımıza katkıları küçümsenemez. Dengeli beslenmemiz açısından, bu tür besinleri yemek listemizde bulundurmalıyız. Folik asit açısından zengin, doyurucu, hazmı kolay, kan şekerini yükseltmeyen bir tahıl olan bulguru, tüketmek için kendimize fırsatlar yaratmalıyız. Bulgur pilavının pişirilmesi oldukça kolaydır. Çünkü pirinç pilavı gibi suyu ayarlama sorunu yaşamazsınız. Suyunu fazla kaçırırsanız bile, bulgur hepsini çekecektir. Eğer suyunuz az geldiyse, yine üzülmeyin. Altını kapatmadan biraz sıcak su ilave edebilirsiniz. Gördüğünüz gibi bulgur hataları örten bir tahıl grubudur. Yine de bir bardak bulgura iki bardak suyun yeterli olacağını belirtelim. Bulgur pilavını biraz sulu yemeyi seviyorsanız, bir ölçü daha fazla su ilave edebilirsiniz. Pilavın içine dilediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz. Bulgurun sayısız faydası bulunduğundan, pilavı zevkli ve lezzetli hale getirerek, ailenizde tüketimini artırabilirsiniz. Sizlere kıymayla pişireceğiniz bir pilav tarifi hazırladık. Dilerseniz pilavı hep birlikte pişirelim. Kıymalı Bulgur Pilavı İçin Gerekli Olan Malzemeler
Kıymalı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?Pilavı hazırlamak için önce kuru soğanı ve yeşil biberleri ayıklayalım. Bunları ince yemeklik olarak doğrayalım. Tencerenin içinde tereyağını kızdıralım. Kuru soğanları, sarımsağı ve yeşil biberleri içine atarak, kavurmaya başlayalım. Daha sonra kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edelim. Kıyma suyunu çekince domates salçasını koyarak, salçanın kokusu çıkana kadar pişirelim. Sonra domatesleri rendeleyerek içine koyalım. Tuzu ve karabiberi ilave edelim. Domatesler suyunu çekinceye kadar pişirelim. Bulguru yıkayarak malzemelere ilave edelim. Biraz bu şekilde kavurmaya devam edelim. Daha sonra et suyunu sıcak olarak koyarak, ateşin altını kısalım. Bulgur suyunu çekince üzerine temiz bir bez kapatarak, pilavı dinlendirelim. Yanında yoğurt ve ana yemeğimizle birlikte konuklarımıza sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun. |
Kıymalı bulgur pilavı yaparken en çok hangi aşamada zorluk yaşıyorsunuz? Özellikle su miktarını ayarlamak bazen sıkıntılı olabiliyor. Sizce bulgurların pişirilmesi için en ideal su oranı nedir? Ayrıca, pilavın içine eklemeyi düşündüğünüz farklı malzemeler var mı? Bu tarifteki gibi yoğurtla servis etmek harika bir fikir, değil mi?
Cevap yazKıyma ile Bulgura Uyum
Yeğrek, kıymalı bulgur pilavı yaparken en çok su miktarını ayarlamakta zorluk yaşandığını belirtmen çok doğru. Bulgurların cinsine göre su ihtiyacı değişiklik gösterebiliyor. Genelde, 1 ölçü bulgur için 1.5 ölçü su kullanmak iyi bir başlangıç noktasıdır. Ancak, bulgurların pişme süresine ve kıvamına göre bu oranı biraz daha artırmak veya azaltmak gerekebilir.
Ek Malzemeler
Pilavın içine eklemeyi düşündüğün farklı malzemeler elbette var. Biber, domates veya baharatlarla zenginleştirmek, lezzeti artırabilir. Ayrıca, soğan kavurmak da pilava derinlik katacaktır. Bu tarz eklemeler, yemeğin tadını daha da güzelleştirir.
Yoğurt ile Servis
Pilavı yoğurtla servis etmek gerçekten harika bir fikir! Yoğurt, yemeğin lezzetini dengeleyerek daha hafif bir tat sunar. Yanına bir salata ile birlikte harika bir öğün oluşturmuş olursun. Afiyet olsun!