Kıymalı Pirinç Pilavı Kıymalı Pirinç Pilavı, Mutfağımızda en çok yapılan yemeklerin arasın da en başta gelenlerden biride çeşit çeşit yapılan pilavlarımızdır. Pilav her sofraya ve her yemeğin yanına yakışan bir yemektir. Pilav ister günlük hayatta olsun isterse de misafirlerimize sunacağımız çok güzel bir yemektir. Pilavı her türlü yapmak mümkündür. Sebzeli, etli, şehriyeli ve aklımıza gelemeyecek kadar bir çok çeşidi vardır. Ben bugün sizlere çok lezzetli olan bir tarif vereceğim kıymalı pirinç pilavı. Bu pilavın yapılışı biraz zahmetli olan bir pilavdır. Ama yapıldığı zaman emeğine değdiğini göreceksiniz. Üstelik misafirlerinize gönül rahatlığıyla sunabileceğiniz bir tariftir. Evet şimdi pilavımızı yapmaya başlayalım. Şimdiden afiyet olsun.
Kıymalı pirinç pilavı tarifi - 200 gram kıyma
- 2 su bardağı pirinç
- 1 tane domates
- 1 tane orta boy kuru soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- Biraz sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2,5 su bardağı sıcak su
Yapılışı: İlk önce pirinçlerimizi yıkayıp suyunu süzmesi için bir kenara alalım. Sonra derin bir tencerenin içine tereyağ ve sıvı yağı koyup ocağa alalım. Üzerine kıymayı koyup kıyma suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Kıymayı kavurduktan sonra üzerine ince ince doğradığımız soğanları ve kabuğunu soyup doğradığımız domatesleri ilave edelim. Sonra hepsini bir güzel karıştıralım. İyice kavurduktan sonra üzerine pirinci ilave edip biraz daha kavuralım. Kavurduğumuz malzemelerin üzerine suyunu ilave edelim. Sonra tuzunu ve karabiberini de ekleyip kaynamaya bırakalım. İlk önce biraz harlı ateşte daha sonra ise kısık ateşe alıp suyunu çekene kadar pişirelim. Piştikten sonra ocağı kapatıp dinlenmeye bırakalım. Dinlendikten sonra pilavımız yenmeye hazır, yanına ister yoğurt, isterseniz de başka bir yemek ile servis yapabilirsiniz. Son Güncelleme : 27.10.2018 00:52:24 Kıymalı Pirinç Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Pirinç Pilavı" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | 4 Kişilik Pilav Tarifi | 4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın istediğiniz gibi tane tane olmasını istiyorsanız, önce pilav için uygun bir pirinç seçmelisin... |  | 2 Kişilik Pilav Tarifi | 2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 kişilik bir pilavda bir su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilav piştikten sonra taze ve sıcakken t... |  | Bulyonlu Pilav | Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya tavuk suyunun yemeklerde kullanılmak üzere tablet şeklinde kurutulmasına bulyon adı verilir. Bu... | .jpg) | Temcit Pilavı | Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da, tarihçiler bu pilavın kadınlar tarafından sahur yemeği öncesinde pişirildiğini kaynaklara dayanarak açıklam... |  | Güveçte Bulgur Pilavı | Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güveçte yapılan bütün yemekleri çok lezzetli bulmaktayım. Geçen misafirlerime yaptığımda onlarda çok ... |  | Fıstıklı Üzümlü Pilav | Fıstıklı üzümlü pilav, bir çok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı hazırlarken ölçülere uymalısınız. İyi bir pilav lapa ya da az pişmiş diri olmamalıdır. Kıvamını ... |  | Dövme Pilavı | Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olarak yapılmaktadır. Bu pilav tarifi, yöresel olarak yapılan keşkek tarifinin dövülmemiş haline benze... |  | Sulu Bulgur Pilavı | Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuldu desek yalan olmaz. Bazen konu komşu bir araya geldiğimizde o zamanları ve o yemekleri hatır... |  | Kuş Üzümlü Pilav | Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişirebilirsiniz. Pilavınız için kaliteli bir pirinç kullanmaya özen göstermelisiniz. Tavsiyemiz pilavda... |  | Kırmızı Mercimek Pilavı | Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağılmadan iyi piştiğine şahit olmadım. Bilmeyenler için söylüyorum kırmızı mercimek pilavının bi... |  | Etli Perde Pilavı | Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel lezzetler arasında yer alan bu yemeğin yapımı zahmetli ancak yemesi de bir o kadar keyiflidir... |  | Pilav Çeşitleri | Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olarak pişirilmekte ise de, farklı malzemeler kullanılarak hem besin değeri arttırılmakta, hem de daha... | | | 4 Kişilik Pilav Tarifi | | 2 Kişilik Pilav Tarifi | | Bulyonlu Pilav | | Temcit Pilavı | | Güveçte Bulgur Pilavı | | Fıstıklı Üzümlü Pilav | | Dövme Pilavı | | Sulu Bulgur Pilavı | | Kuş Üzümlü Pilav | | Kırmızı Mercimek Pilavı | | Etli Perde Pilavı | | Pilav Çeşitleri | | Salçalı Bulgur Pilavı | | Ciğerli Pilav | | Tavuklu Nohutlu Pilav | | Nohutlu Pilav | | Perde Pilavı | | Bulgur Pilavı | | Büryan Pilavı | | Çerkez Pilavı | | Arpa Şehriye Pilavı | | Bezelyeli Pilav | | Osmanlı Pilavı | | Fırında Pilav | | Özbek Pilavı | | Tavuklu Pilav Çeşitleri | | Kestaneli Pilav | | Hamsili Pilav | | Garnitürlü Pilav | | Safranlı Pilav | Popüler İçerik | Salçalı Bulgur Pilavı Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altı... | Ciğerli Pilav Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli... | Tavuklu Nohutlu Pilav Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başın... | Nohutlu Pilav Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında d... | Perde Pilavı Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sı... | Büryan Pilavı Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bu... | |