Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Bulgur Pilavı Çeşitleri

Bulgur Pilavı Çeşitleri

Bulgur Pilavı Çeşitleri, Ham maddesi buğday olan pirinçten çok daha besleyici, vitaminli ve Oldukça önemli bir karbonhidrat kaynağı olan bulgur, ekonomik olması bakımından hemen Hemen herkesin mutfağında yer alır. Bulgur Anadolu'nun geleneksel yiyeceğidir. İç Anadolu Bölgesinde oldukça büyük alanlarda yetiştirilmesinden dolayı kolayca bulunabilen bu harika lezzet genellikle pilav yapılarak tüketilir ve küf oluşumuna karşı da birçok besine göre daha dayanıklıdır. Bulgur pilavını içerisinde taze soğan, mantar, şehriye, nohut, yeşil mercimek, patlıcan, dere otlu ve kuskus gibi malzemeler ekleyerek birçok bulgur çeşitte yapabilir. Beyaz pilavın kan şekerinin yükselmesi ve kilo aldırması bakımından bulgur pilavını tercih edenler bulgur pilavını sade şekliyle tüketmek yerine bazı malzemeler ilave ederek tadını zenginleştirdiğinizde bulgur pilavı daha da çok hoşunuza gidecek. Akşam yemeklerinde hazırlayacağınız yemeklerin yanına oldukça yakışacak bulgur pilavı çeşitleri arayanlar sizin için paylaştığım, afiyetle tüketeceğiniz ve enfes lezzetleriyle yemeklerin yanına tat katacak bulgur pilavları çeşitleri tam size göre.

Yeşil mercimekli bulgur pilavı malzemeleri

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • Bir tane domates
  • Üç tane yeşil biber
  • Bir tane kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz biber

Yeşil mercimekli bulgur pilavı nasıl yapılır?


Öncelikle Yeşil mercimeği bol su ile yıkadıktan sonra küçük bir tencerenin içerisine alıp tencerenin içerisine mercimeklerin üzerine yaklaşık iki parmak geçecek kadar su ilave edip haşlayın. Bu arada yemeklik bulguru yıkayarak süzülmeye bırakın. Mercimekler yeteri kadar haşlandıktan sonra suyunu bir Süzgeç yardımıyla süzün. Daha sonra kuru soğan kabuğunu soyup ince ince doğradıktan sonra domatesleri ve biberleri de doğrayarak hazır edin. Ardından geniş bir pilav tavasının içerisine zeytinyağı ilave ettikten sonra doğradığınız soğanları tavanın içerisine alarak hafif kavurun. Biberleri ve domatesleri de tavanın içerisine ekleyip 3-4 dakika daha kavurun. Daha sonra domates ve biber salçaları da ekleyip yıkayıp suyunu süzdüğünüz bulgur ve haşlanmış mercimeği de ilave ederek iyice karıştırdıktan sonra pilavınızın su, tuz ve pul biberini de ilave edip tavanın kapağını kapatın. Kısık ateşte pilav tamamen suyunu çekip göz göz olana kadar pişirin. Pilavınız piştikten sonra üzerine kâğıt havlu kapatıp 10 dakika kadar dinlendirin. Yeşil mercimekli bulgur pilavını güzel bir patlıcan veya et yemeğinin yanında muhteşem bir salata ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sebzeli bulgur pilavı malzemeleri

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 300 gr kültür mantarı
  • 1 tutam dereotu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 buçuk su bardağı kaynamış su
Sebzeli bulgur pilavı nasıl yapılır?

Öncelikle soğanların kabuğunu soyarak kesme tahtasının üzerinde yemeklik olacak şekilde doğrayın. Pilav tenceresinin içerisine tereyağını eridikten sonra zeytinyağını da ekleyin ve yemeklik doğradığınız soğanları kısık ateşte kavurun. Soğanlar kavrulurken biberleri, mantarları ve dere otunu da doğrayıp hazır edin. Soğan hafif kovulduktan sonra pilav tenceresinin içerisine doğradığımız biberleri ve mantarları da ekleyerek kavurun. Daha sonra yıkayıp suyunu süzdüğünüz bulguru da tencerenin içerisine katıp biraz kavurduktan sonra son olarak su, tuz, karabiber ve doğranmış dere otunu da ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve bulgurlar suyu çekene kadar pişirin. Sebzeli pilav piştikten sonra üzerine bir kâğıt havlu ya da temiz bir mutfak havlusu örterek biraz dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyetle yemeniz dileğiyle.
Son Güncelleme : 20.01.2024 03:16:38
Bulgur Pilavı Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Bulgur Pilavı Çeşitleri Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Bulgur Pilavı Çeşitleri"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
4 Kişilik Pilav Tarifi
4 Kişilik Pilav Tarifi
4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın istediğiniz gibi tane tane olmasını istiyorsanız, önce pilav için uygun bir pirinç seçmelisin...
2 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 kişilik bir pilavda bir su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilav piştikten sonra taze ve sıcakken tü...
Bulyonlu Pilav
Bulyonlu Pilav
Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya tavuk suyunun yemeklerde kullanılmak üzere tablet şeklinde kurutulmasına bulyon adı verilir. Bu...
Temcit Pilavı
Temcit Pilavı
Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da tarihçiler bu pilavın kadınlar tarafından sahur yemeği öncesinde pişirildiğini kaynaklara dayanarak açıklamı...
Güveçte Bulgur Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güveçte yapılan bütün yemekleri çok lezzetli bulmaktayım. Geçen misafirlerime yaptığımda onlarda çok ...
Fıstıklı Üzümlü Pilav
Fıstıklı Üzümlü Pilav
Fıstıklı üzümlü pilav, birçok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı hazırlarken ölçülere uymalısınız. İyi bir pilav lapa ya da az pişmiş diri olmamalıdır. Kıvamını t...
Dövme Pilavı
Dövme Pilavı
Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olarak yapılmaktadır. Bu pilav tarifi, yöresel olarak yapılan keşkek tarifinin dövülmemiş haline benze...
Sulu Bulgur Pilavı
Sulu Bulgur Pilavı
Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuldu desek yalan olmaz. Bazen konu komşu bir araya geldiğimizde o zamanları ve o yemekleri hatır...
Kuş Üzümlü Pilav
Kuş Üzümlü Pilav
Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişirebilirsiniz. Pilavınız için kaliteli bir pirinç kullanmaya özen göstermelisiniz. Tavsiyemiz pilavda...
Kırmızı Mercimek Pilavı
Kırmızı Mercimek Pilavı
Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağılmadan iyi piştiğine şahit olmadım. Bilmeyenler için söylüyorum kırmızı mercimek pilavının bir...
Etli Perde Pilavı
Etli Perde Pilavı
Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel lezzetler arasında yer alan bu yemeğin yapımı zahmetli ancak yemesi de bir o kadar keyiflidir...
Pilav Çeşitleri
Pilav Çeşitleri
Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olarak pişirilmekte ise de farklı malzemeler kullanılarak hem besin değeri arttırılmakta hem de daha le...

 

4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Fıstıklı Üzümlü Pilav
Dövme Pilavı
Sulu Bulgur Pilavı
Kuş Üzümlü Pilav
Kırmızı Mercimek Pilavı
Etli Perde Pilavı
Pilav Çeşitleri
Salçalı Bulgur Pilavı
Ciğerli Pilav
Tavuklu Nohutlu Pilav
Nohutlu Pilav
Perde Pilavı
Bulgur Pilavı
Büryan Pilavı
Çerkez Pilavı
Arpa Şehriye Pilavı
Bezelyeli Pilav
Osmanlı Pilavı
Fırında Pilav
Özbek Pilavı
Tavuklu Pilav Çeşitleri
Kestaneli Pilav
Hamsili Pilav
Garnitürlü Pilav
Safranlı Pilav
Popüler İçerik
Salçalı Bulgur Pilavı
Salçalı Bulgur Pilavı
Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altı...
Ciğerli Pilav
Ciğerli Pilav
Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli...
Tavuklu Nohutlu Pilav
Tavuklu Nohutlu Pilav
Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başın...
Nohutlu Pilav
Nohutlu Pilav
Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında d...
Perde Pilavı
Perde Pilavı
Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede  pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sı...
Büryan Pilavı
Büryan Pilavı
Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bu...
Bulgur Pilavı
Bulgur Pilavı
Bulgur pilavı, Tahıl grubunda yer alan ve geleneksel anadolu gıdası olan bulgur çok önemli ve ekonomik karbonhidrat kaynaklarından biridir. Dolayısıyl...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024