Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Nohutlu Bulgur Pilavı

Nohutlu Bulgur Pilavı

Nohutlu Bulgur Pilavı, Nohut Anadolu'da 8000 yıl öncesinde yetiştirilmeye başlayan kuru bir yiyecek bakliyattır. Bu bakliyat bir gece önce ıslatılarak pişirilir. Nohut'un en az ıslatma süresi 12-24 saat arasıdır ve suda ıslatmak mutlaka gereklidir pişmesi kolay olsun diye Kuru halde kesinlikle yenmez. Nohut yemeğinin gaz yapma özelliği vardır. Çok besleyici ve protein bakımından da çok zengin bir bakliyattır.

Bulgurda nohut kadar faydalıdır. Bulgur soframızda çok değişik şekillerde yer almaktadır. Anadolu'da bulgurda çok çeşitli yemekler yapmaktadırlar. Bulgur lif bakımından zengin bir protein ve enerji veren besindir. Hamile bayanlar içinde, küçük çocuklar için önemli bir besin kaynağıdır. Bulgur Anadolu kıyması diye de bilinmektedir. Nohutla bulguru kısaca tanıdıktan sonra Nohutla bulguru birleştirerek çok daha faydalı ve besleyici bir yemek hazırlamaya ne dersiniz.

Nohutlu Bulgur Pilavı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 2 Bardak Pilavlık Bulgur
  • 1 Su bardağı nohut
  • 1 baş kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kadar da tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates ve biber salçası karışımı
  • Üzerine 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 veya 2 adet yeşil sivri biber
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber
  • 4 bardak sıcak su
  • 1 adet et tablet bulyon arzuya göre

Nohutlu bulgur pilavı nasıl yapılır?


İlk olarak 1 bardak nohudu akşamdan ılık karbonatlı ve tuzlu suyla ıslatalım. Ertesi günü nohudun tuzlu ve karbonatlı suyunu süzelim güzelce yıkayalım ve bir tencereye koyup üzerine temiz su koyarak ocağa koyup haşlayalım. Haşlama işlemi bittikten sonra süzelim ve nohudu bir kenara koyalım.

Ağzı geniş bir pilav tenceresini alarak bir adet kuru soğanı yemeklik doğrayarak tencere koyalım üzerine sıvıyağ ve tereyağı da koyup tencereyi ocağa koyalım. Soğanları pembeleşene kadar kavuralım. Bir adet yeşil biberi ince ince doğrayıp soğanların üzerine döküp işleme devam edelim. Sonra sarımsak ve salçaları ilave edelim 1-2 dk kavuralım. Salçanın üzerine de yıkanmış bulguru döküp kavuralım. Üzerine 4 bardak sıcak suyu ve et bulyonu ilave edelim ardında da nohudu ilave edelim. Tuzunu karabiberini de ilave edelim. Pişmeye bırakalım kaynamaya başlayınca ocağın altını kısalım, kısık ateşte bulgur suyunu çekene kadar pişirelim. Suyunu çekince ocağın altını kapatalım. Pilavın üzerine naneyi serperek pilavın en az 15-20 dk dinlenmesini bekleyelim. Bu süre bittikten sonra servise sunmak için servis tabağına dökelim.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 01:35:41
Nohutlu Bulgur Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Nohutlu Bulgur Pilavı Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Nohutlu Bulgur Pilavı"
Merhaba ben üniversite öğrencisiyim ve her gün öğrenci kartım ile yemekhanede yemek yiyorum bugün de yemek de nohutlu pilav çıktı tadını çok beğendim sizin verdiğiniz tarifd göre yaptım ancak onun gibi lezzetli olmadı tereyağını daha fazla kullansam lezzetli olur mu
Ertuğrul . 24.10.2018 22:09:06
CEVAP YAZ
4 Kişilik Pilav Tarifi
4 Kişilik Pilav Tarifi
4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın istediğiniz gibi tane tane olmasını istiyorsanız, önce pilav için uygun bir pirinç seçmelisin...
2 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 kişilik bir pilavda bir su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilav piştikten sonra taze ve sıcakken tü...
Bulyonlu Pilav
Bulyonlu Pilav
Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya tavuk suyunun yemeklerde kullanılmak üzere tablet şeklinde kurutulmasına bulyon adı verilir. Bu...
Temcit Pilavı
Temcit Pilavı
Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da tarihçiler bu pilavın kadınlar tarafından sahur yemeği öncesinde pişirildiğini kaynaklara dayanarak açıklamı...
Güveçte Bulgur Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güveçte yapılan bütün yemekleri çok lezzetli bulmaktayım. Geçen misafirlerime yaptığımda onlarda çok ...
Fıstıklı Üzümlü Pilav
Fıstıklı Üzümlü Pilav
Fıstıklı üzümlü pilav, birçok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı hazırlarken ölçülere uymalısınız. İyi bir pilav lapa ya da az pişmiş diri olmamalıdır. Kıvamını t...
Dövme Pilavı
Dövme Pilavı
Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olarak yapılmaktadır. Bu pilav tarifi, yöresel olarak yapılan keşkek tarifinin dövülmemiş haline benze...
Sulu Bulgur Pilavı
Sulu Bulgur Pilavı
Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuldu desek yalan olmaz. Bazen konu komşu bir araya geldiğimizde o zamanları ve o yemekleri hatır...
Kuş Üzümlü Pilav
Kuş Üzümlü Pilav
Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişirebilirsiniz. Pilavınız için kaliteli bir pirinç kullanmaya özen göstermelisiniz. Tavsiyemiz pilavda...
Kırmızı Mercimek Pilavı
Kırmızı Mercimek Pilavı
Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağılmadan iyi piştiğine şahit olmadım. Bilmeyenler için söylüyorum kırmızı mercimek pilavının bir...
Etli Perde Pilavı
Etli Perde Pilavı
Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel lezzetler arasında yer alan bu yemeğin yapımı zahmetli ancak yemesi de bir o kadar keyiflidir...
Pilav Çeşitleri
Pilav Çeşitleri
Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olarak pişirilmekte ise de farklı malzemeler kullanılarak hem besin değeri arttırılmakta hem de daha le...

 

4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Fıstıklı Üzümlü Pilav
Dövme Pilavı
Sulu Bulgur Pilavı
Kuş Üzümlü Pilav
Kırmızı Mercimek Pilavı
Etli Perde Pilavı
Pilav Çeşitleri
Salçalı Bulgur Pilavı
Ciğerli Pilav
Tavuklu Nohutlu Pilav
Nohutlu Pilav
Perde Pilavı
Bulgur Pilavı
Büryan Pilavı
Çerkez Pilavı
Arpa Şehriye Pilavı
Bezelyeli Pilav
Osmanlı Pilavı
Fırında Pilav
Özbek Pilavı
Tavuklu Pilav Çeşitleri
Kestaneli Pilav
Hamsili Pilav
Garnitürlü Pilav
Safranlı Pilav
Popüler İçerik
Salçalı Bulgur Pilavı
Salçalı Bulgur Pilavı
Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altı...
Ciğerli Pilav
Ciğerli Pilav
Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli...
Tavuklu Nohutlu Pilav
Tavuklu Nohutlu Pilav
Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başın...
Nohutlu Pilav
Nohutlu Pilav
Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında d...
Perde Pilavı
Perde Pilavı
Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede  pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sı...
Büryan Pilavı
Büryan Pilavı
Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bu...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024