Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Havuçlu Pilav

Havuçlu Pilav

Havuçlu pilav, kış aylarında farklı bir pilav yemek isteyenlere tavsiye edeceğimiz lezzetli ve besleyici bir pilavdır. Genellikle garnitür olarak yemeklerde ve salatalarda kullandığımız havuç, beta karoten içeriğiyle kanseri önleyici, A vitamini içeriğiyle göz sorunlarına iyi gelen, eklem iltihapları ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu, sindirimi kolaylaştırıcı etkilere sahiptir. Bu yüzden pilavın içeriğinde havucu kullanmayı ihmal etmemelisiniz. Ayrıca lezzetine doyum olmayacak bir pilav yiyeceksiniz. Pilav pişirirken uymanız gereken kurallara dikkat ederseniz, emeklerinize değecek bir sonuç ortaya çıkacaktır. Pirincin iyi bir pilav pişirilmesi için önceden buna hazırlanması gerekir. Ilık ve tuzlu suda kabartılmalı ve kırılmamaları için fazla karıştırılmamalıdır. Pirinç nişasta içerdiğinden, suyla temas ettiğinde kırılabilir. Bu nedenle karıştırırken bile dikkatli olmalısınız. Kullanacağınız pirinci pilav için uygun olabilecek türden seçmelisiniz. Bunu tercihen baldo pirinç olarak seçin. Et kullanmadan pişirdiğiniz pilavlarda sadece tereyağı kullanabilirsiniz. Etle yaptığınız pilavlarda ise tereyağını sıvı yağla karıştırarak kullanmalısınız. Pilavı her zaman taze ve sıcak olarak tüketmeye çalışın. Sizlere havuçlu pilavı nasıl hazırlamanız gerektiğini ölçüleriyle birlikte hazırladık. Dilerseniz birlikte bu lezzetli bir tarifi hazırlayalım.

Havuçlu pilav için gerekli olan malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 2 su bardağı sıcak et suyu
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet orta boy havuç
  • Yeterince tuz
  • 1 adet orta boy kuru soğan

Havuçlu pilav nasıl yapılır?


Pilavı pişirmek için önce pirinçleri akan suyun altında yıkayın. Daha sonra hazırladığınız ılık ve tuzlu suyun içinde pirinçleri kabartın. Bu şekilde pirinçleri en az yarım saat bekletin. Ardından pilav tenceresinin içine tereyağını koyarak eritin. İçine çok ince doğranmış kuru soğanı koyarak kavurmaya başlayın. Bu arada havuçları iri rendeleyin. Soğanlar şeffaflaştığında rendelenmiş havuçları da tencerenin içine atın. Malzemelerin hepsini kavurun. Kavurma işlemi bittikten sonra, et suyunu tencerenin içine dökün. Kaynadıktan sonra, pirinçleri süzerek içine atın. Pilavın tuzunu ilave edin. Ateşin altını kısarak, pilavın suyu çekmesini bekleyin. Pişen pilav göz göz olduğunda, ateşin altını kapatın. Tencerenin ağzına kâğıt bir havlu kapatın ve pilavı en az on dakika kadar demlendirin. Ardından taze nane yaprakları ile süsleyerek, konuklarınıza ikram edin.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 20.01.2024 06:40:07
Havuçlu Pilav ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Havuçlu Pilav Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Havuçlu Pilav"
Merhaba. Ben pilav yemeklerini çok seviyorum. Bu yüzden İki günde bir pilav tüketmekteyim. Ama bir keresinde bir yerde bulunmuştum bana havuçlu pilav yapmışlardı. Çok hoşuma gitti. Bende kendi imkanlarımla havuçlu pilav yapmak istiyorum. Elimde herhangi bir tarif yoktur. bunu yapabilmem için bana havuçlu pilav tarifi yazabilir misiniz?
Özsu . 30.10.2018 21:37:52
CEVAP YAZ
4 Kişilik Pilav Tarifi
4 Kişilik Pilav Tarifi
4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın istediğiniz gibi tane tane olmasını istiyorsanız, önce pilav için uygun bir pirinç seçmelisin...
2 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 kişilik bir pilavda bir su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilav piştikten sonra taze ve sıcakken tü...
Bulyonlu Pilav
Bulyonlu Pilav
Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya tavuk suyunun yemeklerde kullanılmak üzere tablet şeklinde kurutulmasına bulyon adı verilir. Bu...
Temcit Pilavı
Temcit Pilavı
Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da tarihçiler bu pilavın kadınlar tarafından sahur yemeği öncesinde pişirildiğini kaynaklara dayanarak açıklamı...
Güveçte Bulgur Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güveçte yapılan bütün yemekleri çok lezzetli bulmaktayım. Geçen misafirlerime yaptığımda onlarda çok ...
Fıstıklı Üzümlü Pilav
Fıstıklı Üzümlü Pilav
Fıstıklı üzümlü pilav, birçok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı hazırlarken ölçülere uymalısınız. İyi bir pilav lapa ya da az pişmiş diri olmamalıdır. Kıvamını t...
Dövme Pilavı
Dövme Pilavı
Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olarak yapılmaktadır. Bu pilav tarifi, yöresel olarak yapılan keşkek tarifinin dövülmemiş haline benze...
Sulu Bulgur Pilavı
Sulu Bulgur Pilavı
Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuldu desek yalan olmaz. Bazen konu komşu bir araya geldiğimizde o zamanları ve o yemekleri hatır...
Kuş Üzümlü Pilav
Kuş Üzümlü Pilav
Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişirebilirsiniz. Pilavınız için kaliteli bir pirinç kullanmaya özen göstermelisiniz. Tavsiyemiz pilavda...
Kırmızı Mercimek Pilavı
Kırmızı Mercimek Pilavı
Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağılmadan iyi piştiğine şahit olmadım. Bilmeyenler için söylüyorum kırmızı mercimek pilavının bir...
Etli Perde Pilavı
Etli Perde Pilavı
Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel lezzetler arasında yer alan bu yemeğin yapımı zahmetli ancak yemesi de bir o kadar keyiflidir...
Pilav Çeşitleri
Pilav Çeşitleri
Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olarak pişirilmekte ise de farklı malzemeler kullanılarak hem besin değeri arttırılmakta hem de daha le...

 

4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Fıstıklı Üzümlü Pilav
Dövme Pilavı
Sulu Bulgur Pilavı
Kuş Üzümlü Pilav
Kırmızı Mercimek Pilavı
Etli Perde Pilavı
Pilav Çeşitleri
Salçalı Bulgur Pilavı
Ciğerli Pilav
Tavuklu Nohutlu Pilav
Nohutlu Pilav
Perde Pilavı
Bulgur Pilavı
Büryan Pilavı
Çerkez Pilavı
Arpa Şehriye Pilavı
Bezelyeli Pilav
Osmanlı Pilavı
Fırında Pilav
Özbek Pilavı
Tavuklu Pilav Çeşitleri
Kestaneli Pilav
Hamsili Pilav
Garnitürlü Pilav
Safranlı Pilav
Popüler İçerik
Salçalı Bulgur Pilavı
Salçalı Bulgur Pilavı
Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altı...
Ciğerli Pilav
Ciğerli Pilav
Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli...
Tavuklu Nohutlu Pilav
Tavuklu Nohutlu Pilav
Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başın...
Nohutlu Pilav
Nohutlu Pilav
Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında d...
Perde Pilavı
Perde Pilavı
Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede  pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sı...
Büryan Pilavı
Büryan Pilavı
Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bu...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024