Patlıcanlı Pilav Patlıcanlı pilav, sebzelerle pişirilen pilavlar içerisinde oldukça sevilen bir tariftir. Özellikle patlıcanın en lezzetli olduğu yaz dönemlerinde bu pilav tarifini sıkça yapabilirsiniz. Patlıcanın vücudunuz için yararlı bir sebze olduğunu dikkate alarak, yemeklerinizde ona yer vermelisiniz. Sinirleri yatıştıran, kalp çarpıntılarını gideren, vitamin ve mineral açısından zengin bir sebzeyle hazırlayacağınız pilav, hem hafifliğiyle hem de lezzetiyle beğeninizi kazanacaktır. Patlıcanlı Pilav İçin Gerekli Malzemeler
Patlıcanlı Pilav Nasıl Yapılır? Pilavı hazırlamak için öncelikle pirinçleri yıkayın ve kabarması için ılık suyun içine koyun. İçine çok az tuz ekleyin. Pirincin bu şekilde en az yarım saat beklemesi gerekiyor. Bu sırada patlıcanların kabuklarını uzunlamasına alacalı soyun. Soyduğunuz patlıcanları hafif tuzlanmış suyun içinde bekletin. Böylece patlıcanların acı suyu çıkacaktır. Daha sonra patlıcanları sudan çıkararak, küçük küp şeklinde doğrayın. Tavayı kızartma yağıyla birlikte ateşe koyun. İçindeki yağ kızınca, patlıcanları burada kızartın. Kuru soğanları küçük yemeklik şekilde doğrayın. Domatesleri ise rendeleyin. Bir tencerenin içinde sıvı yağı ve tereyağını koyarak kızdırın. Doğramış olduğunuz kuru soğanları burada pembeleştirin. Üzerine rendelenmiş domatesleri ilave ederek kavurmaya devam edin. Pirinçlerin suyunu süzerek, tencereye ekleyin. Burada pirinçleri de kavurun. Daha sonra tencereye 2 bardak suyu ve et bulyonu ilave edin. Ocağın altını kısarak, pilavın pişmesini sağlayın. Suyunu çeken pilavı ocaktan alın. İçine kızarttığınız patlıcanları ve doğradığınız maydanoz ile taze naneyi ilave ederek karıştırın. Tencerenin ağzına temiz bir bez koyarak demlenmesini sağlayın. On dakika demlenen pilavı konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun. |