Etli Pirinç Pilavı

Etli Pirinç Pilavı

Etli pirinç pilavı, tarifi tercih edilen farklı pirinç pilavları arasındadır. Akşam yemeklerinizde yapıp misafirlerinize sunabileceğiniz kolay ve lezzetli bir yemektir. Ayrıca içinde bulunan kalsiyum sayesinde vücudumuzun ihtiyacı olan vitamin ve mineral ve demir ihtiyacını da karşılamaktadır. Pilavın bir diğer özelliği ise pişireceğiniz yemeği kişi sayısına göre ayarlayabilir eksiltip veya çoğaltabilirsiniz. Etli pirinç pilavını örneğin bu ölçü ile hatırlarsak eğer 5 kişilik bir aile için gayet ideal bir ölçüdür. Fakat kalabalık misafirleriniz için bu ölçüyü 3-4 bardak pirinç ile hazırlayabilirsiniz. Pilavı pişirirken her zaman pirinci ölçtüğünüz bardak ile suyunu da ölçün. 1 bardak pirince 1.5 bardak su ideal oluyor. Tabii kullandığınız pirinç türüne göre de değişir. Bunu sonradan sıcak su ilave ederek ayarlayabilirsiniz. Pilavı hem pirinci kavurarak hem de pirinci önceden ıslatarak yapabilirsiniz. Ben bugün size ıslatarak yaptım ama kavurarak da gayet lezzetli oluyor. 2 şekilde de yapıp sevdiklerinin ile bu güzel yemek tarifini paylaşıp yiyebilirsiniz. Hepinize afiyet olsun..

Etli pirinç pilavı için gerekli olan malzemeler:
  • Yarım kg kuşbaşı doğranmış daha veya kuzu eti
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 şu bardağı sıcak su
  • Biraz tuz
Etli pirinç pilavı yapılışı:

Öncelikle pilavlık baldo pirinçleri Yarım saat kadar ılık suda bekletin. Etli pirinç pilavını yaparken en önemli şey pilavın içindeki etlerin yumuşak olmasıdır. Bu nedenle tercihen kuzu eti kullanabilirsiniz veya et dana eti ise de sinirsiz ve yumuşak olmasını kasabınızdan isteyebilirsiniz. Kuşbaşı olarak doğranmış etleri pilav tavasına alın. Daha sonra kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde pişmeye bırakın. Etler önce suyunu salar. Saldıktan sonra biraz karıştırarak etin kendi suyunda pişmesini sağlayın. Etler suyunu çektikten sonra tereyağı ve sıvı yağını da ekleyip bir kaç dakika etleri kavurun. Daha sonra ıslatılan pirinçlerin suyu süzülüp iyice yıkandıktan sonra içine ilave edilir. 1-2 dk da pirinçle beraber kavrulduktan sonra tuzunu ekleyip pilavın suyunu ilave edin. Pilavın suyunun sıcak olmasına dikkat edin. Pilavın suyunu ayarladıktan sonra yemeğin ağzını kapatın. Önce yüksek ateşte kaynattığınız pilavı daha sonra ocağın altını kısarak kısık ateşte pişmesini bekleyin. Pirinçle suyu tamamen çektikten sonra ocağın altını kapatın ve üzerine bir kağıt havlu kapatıp pilavın demini alması için en az 10-15 dk bekleyin. Dinlenen pilavınızı tabaklara koyup sıcak servis yapınız. Yanına bir bardak soğuk ayran çok yakışacaktır. Şimdiden hepinize afiyet olsun...
Son Güncelleme : 18.10.2018 14:55:27
Etli Pirinç Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Etli Pirinç Pilavı Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Etli Pirinç Pilavı"
Pirinç pilavına ailecek bayılırız. her gün yemeklerinizin yaninda pirinç pilavı olmazsa doymamış gibi hissediyorum. Bu akşam aynı yemeğimiz var etli pirinç pilavı yapmak istiyorum. Acaba etli pirinç pilavı yapmak için almam gereken malzemeler nelerdir? Hazırlanışı ve yapılışı nasıldır? Püf noktaları var mıdır? Bu konuda değerli yardımlarınızı bekliyorum.
Pelin . 28.10.2018 08:00:17
CEVAP YAZ
4 Kişilik Pilav Tarifi
4 Kişilik Pilav Tarifi
4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın istediğiniz gibi tane tane olmasını istiyorsanız, önce pilav için uygun bir pirinç seçmelisin...
2 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 kişilik bir pilavda bir su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilav piştikten sonra taze ve sıcakken t...
Bulyonlu Pilav
Bulyonlu Pilav
Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya tavuk suyunun yemeklerde kullanılmak üzere tablet şeklinde kurutulmasına bulyon adı verilir. Bu...
Temcit Pilavı
Temcit Pilavı
Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da, tarihçiler bu pilavın kadınlar tarafından sahur yemeği öncesinde pişirildiğini kaynaklara dayanarak açıklam...
Güveçte Bulgur Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güveçte yapılan bütün yemekleri çok lezzetli bulmaktayım. Geçen misafirlerime yaptığımda onlarda çok ...
Fıstıklı Üzümlü Pilav
Fıstıklı Üzümlü Pilav
Fıstıklı üzümlü pilav, bir çok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı hazırlarken ölçülere uymalısınız. İyi bir pilav lapa ya da az pişmiş diri olmamalıdır. Kıvamını ...
Dövme Pilavı
Dövme Pilavı
Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olarak yapılmaktadır. Bu pilav tarifi, yöresel olarak yapılan keşkek tarifinin dövülmemiş haline benze...
Sulu Bulgur Pilavı
Sulu Bulgur Pilavı
Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuldu desek yalan olmaz. Bazen konu komşu bir araya geldiğimizde o zamanları ve o yemekleri hatır...
Kuş Üzümlü Pilav
Kuş Üzümlü Pilav
Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişirebilirsiniz. Pilavınız için kaliteli bir pirinç kullanmaya özen göstermelisiniz. Tavsiyemiz pilavda...
Kırmızı Mercimek Pilavı
Kırmızı Mercimek Pilavı
Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağılmadan iyi piştiğine şahit olmadım. Bilmeyenler için söylüyorum kırmızı mercimek pilavının bi...
Etli Perde Pilavı
Etli Perde Pilavı
Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel lezzetler arasında yer alan bu yemeğin yapımı zahmetli ancak yemesi de bir o kadar keyiflidir...
Pilav Çeşitleri
Pilav Çeşitleri
Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olarak pişirilmekte ise de, farklı malzemeler kullanılarak hem besin değeri arttırılmakta, hem de daha...

 

4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Fıstıklı Üzümlü Pilav
Dövme Pilavı
Sulu Bulgur Pilavı
Kuş Üzümlü Pilav
Kırmızı Mercimek Pilavı
Etli Perde Pilavı
Pilav Çeşitleri
Salçalı Bulgur Pilavı
Ciğerli Pilav
Tavuklu Nohutlu Pilav
Nohutlu Pilav
Perde Pilavı
Bulgur Pilavı
Büryan Pilavı
Çerkez Pilavı
Arpa Şehriye Pilavı
Bezelyeli Pilav
Osmanlı Pilavı
Fırında Pilav
Özbek Pilavı
Tavuklu Pilav Çeşitleri
Kestaneli Pilav
Hamsili Pilav
Garnitürlü Pilav
Safranlı Pilav
Popüler İçerik
Salçalı Bulgur Pilavı
Salçalı Bulgur Pilavı
Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altı...
Ciğerli Pilav
Ciğerli Pilav
Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli...
Tavuklu Nohutlu Pilav
Tavuklu Nohutlu Pilav
Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başın...
Nohutlu Pilav
Nohutlu Pilav
Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında d...
Perde Pilavı
Perde Pilavı
Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sı...
Büryan Pilavı
Büryan Pilavı
Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bu...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019