Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Diyet Bulgur Pilavı

Diyet Bulgur Pilavı

Diyet Bulgur Pilavı, bulgur glisemik indeksi düşük ve lif oranı oldukça yüksek bir besin olduğu için diyet yapanlara sıklıkla önerilir. Yüksek lif oranına sahip olması kişinin uzun süre tok kalmasını sağlar. Diyet yapanların pirinç pilavı ya da ekmek yerine yağ oranına dikkat edilerek bulgur pilavı tüketmeleri önerilir. Ortalama olarak 3 yemek kaşığı bulgur pilavı bir dilim ekmek yerine geçer. Kalori değeri diğer pilav çeşitlerine göre daha azdır. Yüz gram bulgur pilavında yaklaşık 160 kalorilik besin değeri vardır. Ayrıca protein değeri oldukça yüksek olduğu için bir tabak bulgur pilavı bir porsiyon kırmızı etle aynı besleyici özelliklere sahiptir. Bulgur pilavı oldukça besleyici ve lezzetli bir yemektir. Yapımı da oldukça kolaydır. Salçalı, sade ve sebzeli olarak istenilen şekillerde tüketilebilir. İster et yemeklerinin yanında ister tavuk ya da sebze yemeklerinin yanında sunulabilir. Tek başına bir öğün olarak da tüketilebilir.

Diyet Bulgur Pilavı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 2 su bardağı pilavlık kepekli bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber

Diyet Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?


Diyet bulgur pilavı için öncelikli olarak tüm malzemelerin hazırlığı yapılmalıdır. Kuru soğan ile sarımsağın kabukları soyulur. Kuru soğan yemeklik şekilde doğranırken sarımsaklar ince ince kıyılır. Kırmızı ve yeşil biberlerin sap kısımları kesilir ve tohumlarından ayıklanır. Daha sonra boylamasına dörde bölünerek ince ince doğranır. Domatesin kabukları soyularak küp şeklinde doğranır. Tüm malzemeler hazırlandıktan sonra bulgur pilavı yapımına geçilebilir. Bunun için geniş bir tencere tercih edilmelidir. Tencerenin içerisine zeytinyağı konularak ocağın üzerine alınır. Yağ kızdıktan sonra tencereye soğan ve sarımsaklar konulur. Soğanlar yumuşayınca içerisine kırmızı ve yeşil biberler eklenir. Biberler birkaç dakika kavrulduktan sonra domatesler de ilave edilir. Domatesler eriyene kadar tüm malzemeler iyice karıştırılır. Son olarak içerisine bulgur ilave edilir. Pirinçlerin aksine bulgurlar yıkanmadan tencereye eklenir. Bulgurlarla birlikte diğer malzemeler özleşince içerisine baharatlar ve su ilave edilir. Tercihe göre karabiber ve nane de konulabilir. Daha sonra tencerenin kapağı kapatılarak ortalama olarak 10-12 dakika kısık ateşte pişirilir. Bulgurların üzeri göz göz olup suyunu çekince ocaktan alınır. Demlenmesi için için pilavın üzerine kâğıt havlu serilerek 10-15 dakika beklenir. Diyet bulgur pilavı servis tabağına alınarak sıcak şekilde sunum yapılır.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 20.01.2024 08:35:06
Diyet Bulgur Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Diyet Bulgur Pilavı Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Diyet Bulgur Pilavı"
Uzun zamandır diyetteyim ve başta bulgur pilavı olmak üzere birçok yemeği çok özledim. Diyetteyken az miktarda da olsa yapıp yiyebileceğim herhangi bir pilav türü var mıdır?
Yalınay . 11.09.2018 02:50:19
CEVAP YAZ
4 Kişilik Pilav Tarifi
4 Kişilik Pilav Tarifi
4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın istediğiniz gibi tane tane olmasını istiyorsanız, önce pilav için uygun bir pirinç seçmelisin...
2 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 kişilik bir pilavda bir su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilav piştikten sonra taze ve sıcakken tü...
Bulyonlu Pilav
Bulyonlu Pilav
Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya tavuk suyunun yemeklerde kullanılmak üzere tablet şeklinde kurutulmasına bulyon adı verilir. Bu...
Temcit Pilavı
Temcit Pilavı
Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da tarihçiler bu pilavın kadınlar tarafından sahur yemeği öncesinde pişirildiğini kaynaklara dayanarak açıklamı...
Güveçte Bulgur Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güveçte yapılan bütün yemekleri çok lezzetli bulmaktayım. Geçen misafirlerime yaptığımda onlarda çok ...
Fıstıklı Üzümlü Pilav
Fıstıklı Üzümlü Pilav
Fıstıklı üzümlü pilav, birçok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı hazırlarken ölçülere uymalısınız. İyi bir pilav lapa ya da az pişmiş diri olmamalıdır. Kıvamını t...
Dövme Pilavı
Dövme Pilavı
Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olarak yapılmaktadır. Bu pilav tarifi, yöresel olarak yapılan keşkek tarifinin dövülmemiş haline benze...
Sulu Bulgur Pilavı
Sulu Bulgur Pilavı
Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuldu desek yalan olmaz. Bazen konu komşu bir araya geldiğimizde o zamanları ve o yemekleri hatır...
Kuş Üzümlü Pilav
Kuş Üzümlü Pilav
Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişirebilirsiniz. Pilavınız için kaliteli bir pirinç kullanmaya özen göstermelisiniz. Tavsiyemiz pilavda...
Kırmızı Mercimek Pilavı
Kırmızı Mercimek Pilavı
Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağılmadan iyi piştiğine şahit olmadım. Bilmeyenler için söylüyorum kırmızı mercimek pilavının bir...
Etli Perde Pilavı
Etli Perde Pilavı
Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel lezzetler arasında yer alan bu yemeğin yapımı zahmetli ancak yemesi de bir o kadar keyiflidir...
Pilav Çeşitleri
Pilav Çeşitleri
Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olarak pişirilmekte ise de farklı malzemeler kullanılarak hem besin değeri arttırılmakta hem de daha le...

 

4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Fıstıklı Üzümlü Pilav
Dövme Pilavı
Sulu Bulgur Pilavı
Kuş Üzümlü Pilav
Kırmızı Mercimek Pilavı
Etli Perde Pilavı
Pilav Çeşitleri
Salçalı Bulgur Pilavı
Ciğerli Pilav
Tavuklu Nohutlu Pilav
Nohutlu Pilav
Perde Pilavı
Bulgur Pilavı
Büryan Pilavı
Çerkez Pilavı
Arpa Şehriye Pilavı
Bezelyeli Pilav
Osmanlı Pilavı
Fırında Pilav
Özbek Pilavı
Tavuklu Pilav Çeşitleri
Kestaneli Pilav
Hamsili Pilav
Garnitürlü Pilav
Safranlı Pilav
Popüler İçerik
Salçalı Bulgur Pilavı
Salçalı Bulgur Pilavı
Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altı...
Ciğerli Pilav
Ciğerli Pilav
Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli...
Tavuklu Nohutlu Pilav
Tavuklu Nohutlu Pilav
Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başın...
Nohutlu Pilav
Nohutlu Pilav
Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında d...
Perde Pilavı
Perde Pilavı
Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede  pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sı...
Büryan Pilavı
Büryan Pilavı
Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bu...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024