Kuşbaşılı Bulgur Pilavı

Kuşbaşılı Bulgur Pilavı

Kuşbaşılı Bulgur Pilavı, Bulgur özellikle Türk mutfağında en sık kullanılan ve vazgeçilmeyen bir lezzettir. Her yöremizde en çok kullanılan ve sevilerek tüketilen çok lezzetli bir besin maddesidir. Kuzu eti ile pişirilen bulgur pilavı hem çok lezzetli hem de oldukça besleyici bir yemek çeşididir. Bulgur pilavı öğlen yemeklerinde ya da akşam yemeklerinde tüketilebilir. Ayrıca içerisine eklenen kuzu eti ile çok daha besleyici olmaktadır. Bulgur özellikle hem çözünen hem de çözünemeyen lifler açısından zengin olan bir besin kaynağıdır. Bulgur düşük oranlarda karbonhidrat içerirken, aynı zamanda protein açısından en zengin olan gıda maddesidir. Kırmızı ette protein açısından zengin olduğu için besin değeri yüksek olan bu yemek fazla tüketildiği zaman kişinin kolaylıkla kilo almasını sağlayabilir. Bu nedenle kuzu etli bulgur pilavını mutlaka az miktarda tüketilmelidir. Zaten oldukça doyurucu bir özelliğe sahiptir.

Kuşbaşılı Bulgur Pilavı İçin Gerekli Olan Malzemeler
  • 500 gram kuzu eti (orta yağlı)
  • Yarım kilo kalın pilavlık bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 200 gram tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1/2 demet taze nane
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 litre sıcak su
Kuşbaşılı Bulgur Pilavının Hazırlanışı, ilk önce pilavlık kalın bulguru güzelce yıkayalım ve suyunu süzelim. Ardından kuru soğanın kabuklarını soyalım ve yemekli olacak şekilde küp gibi doğrayalım. Sarımsakların kabuklarını soyduktan sonra ince şekilde dilimleyin. Yeşil sivri biberlerin çekirdeklerini çıkardıktan sonra ortadan ikiye bölelim ve küçük küçük doğrayın. Domatesleri yıkayalım ve bıçak ile üzerine çizik attıktan sonra kaynamış sıcak suyun içerisinde yaklaşık 30 dakika beklettikten sonra kabuklarını soyun ve yemeklik doğrayın. Pilavımızı pişireceğimiz geniş tencerenin içerisine tere yağını ekleyerek eritelim ve ardından sarımsakları ilave ederek kavuralım. Doğranmış kuru soğanı da ekledikten sonra bir kaç dakika kavuralım. Bu arada kuşbaşı olarak doğranmış orta yağlı kuzu etini ilave ettikten sonra suyunu çekinceye kadar kavurma işlemine devam edelim. Et suyunu çekince yeşil biberleri ekleyip kavuralım. Daha sonra salçasını ilave edip kokusu çıkıncaya kadar kavuralım. Baharatlarını kırmızı pul biberi, tuzunu ve karabiberini ekledikten sonra iyice harmanlayalım. İçine sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatalım ve yaklaşık olarak yarım saat pişirelim. Maydanozu ve taze naneyi incecik doğrayalım. Kuzu eti pişince içine domatesi, naneyi ve maydanozu ekledikten sonra kaynama noktasında iken pilavlık bulguru ekleyerek karıştıralım. Tencerenin kapağını tekrar kapatıp 10 dakika pişirelim. Bulgur tencerenin içindeki suyu çekince ocaktan alalım ve 10 dakika dinledikten sonra servis tabağına alalım. Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 21.10.2018 16:35:23
Kuşbaşılı Bulgur Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Kuşbaşılı Bulgur Pilavı Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Kuşbaşılı Bulgur Pilavı"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
4 Kişilik Pilav Tarifi
4 Kişilik Pilav Tarifi
4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın istediğiniz gibi tane tane olmasını istiyorsanız, önce pilav için uygun bir pirinç seçmelisin...
2 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 kişilik bir pilavda bir su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilav piştikten sonra taze ve sıcakken t...
Bulyonlu Pilav
Bulyonlu Pilav
Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya tavuk suyunun yemeklerde kullanılmak üzere tablet şeklinde kurutulmasına bulyon adı verilir. Bu...
Temcit Pilavı
Temcit Pilavı
Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da, tarihçiler bu pilavın kadınlar tarafından sahur yemeği öncesinde pişirildiğini kaynaklara dayanarak açıklam...
Güveçte Bulgur Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güveçte yapılan bütün yemekleri çok lezzetli bulmaktayım. Geçen misafirlerime yaptığımda onlarda çok ...
Fıstıklı Üzümlü Pilav
Fıstıklı Üzümlü Pilav
Fıstıklı üzümlü pilav, bir çok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı hazırlarken ölçülere uymalısınız. İyi bir pilav lapa ya da az pişmiş diri olmamalıdır. Kıvamını ...
Dövme Pilavı
Dövme Pilavı
Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olarak yapılmaktadır. Bu pilav tarifi, yöresel olarak yapılan keşkek tarifinin dövülmemiş haline benze...
Sulu Bulgur Pilavı
Sulu Bulgur Pilavı
Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuldu desek yalan olmaz. Bazen konu komşu bir araya geldiğimizde o zamanları ve o yemekleri hatır...
Kuş Üzümlü Pilav
Kuş Üzümlü Pilav
Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişirebilirsiniz. Pilavınız için kaliteli bir pirinç kullanmaya özen göstermelisiniz. Tavsiyemiz pilavda...
Kırmızı Mercimek Pilavı
Kırmızı Mercimek Pilavı
Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağılmadan iyi piştiğine şahit olmadım. Bilmeyenler için söylüyorum kırmızı mercimek pilavının bi...
Etli Perde Pilavı
Etli Perde Pilavı
Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel lezzetler arasında yer alan bu yemeğin yapımı zahmetli ancak yemesi de bir o kadar keyiflidir...
Pilav Çeşitleri
Pilav Çeşitleri
Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olarak pişirilmekte ise de, farklı malzemeler kullanılarak hem besin değeri arttırılmakta, hem de daha...

 

4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Fıstıklı Üzümlü Pilav
Dövme Pilavı
Sulu Bulgur Pilavı
Kuş Üzümlü Pilav
Kırmızı Mercimek Pilavı
Etli Perde Pilavı
Pilav Çeşitleri
Salçalı Bulgur Pilavı
Ciğerli Pilav
Tavuklu Nohutlu Pilav
Nohutlu Pilav
Perde Pilavı
Bulgur Pilavı
Büryan Pilavı
Çerkez Pilavı
Arpa Şehriye Pilavı
Bezelyeli Pilav
Osmanlı Pilavı
Fırında Pilav
Özbek Pilavı
Tavuklu Pilav Çeşitleri
Kestaneli Pilav
Hamsili Pilav
Garnitürlü Pilav
Safranlı Pilav
Popüler İçerik
Salçalı Bulgur Pilavı
Salçalı Bulgur Pilavı
Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altı...
Ciğerli Pilav
Ciğerli Pilav
Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli...
Tavuklu Nohutlu Pilav
Tavuklu Nohutlu Pilav
Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başın...
Nohutlu Pilav
Nohutlu Pilav
Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında d...
Perde Pilavı
Perde Pilavı
Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sı...
Büryan Pilavı
Büryan Pilavı
Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bu...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019