Yufkalı perde pilavı, Herkesin bildiği gibi perde pilavı özel günlerde özel misafirlere sunulan masaları süsleyen ve damaklarda tat bırakan çok güzel bir lezzettir. Bu tarife pilav demek eksik olur neredeyse ana yemek tadında ve ana yemek içeriğine sahiptir. Normal şartlarda perde pilavı hamuru evde hazırlanarak açılarak yapılan bir tariftir. Ancak bu pilavı sizler için daha kolay ve pratik bir hale getirdik şimdi sizlerle hazır yufkadan yufkalı perde pilavı yapacağız. Bu lezzetli tarifi zamanı dar olan ev hanımları ve çalışan hanımları işlerini daha kolaylaştıracaktır. Akşam yemeklerinde sevdiklerinizi ve misafirlerinizi gönül rahatlığıyla sunacağınız yufkalı perde pilavı yapım aşamasına birlikte geçelim. Yufkalı perde pilavı denemeniz dileğiyle şimdiden kolay gelsin.
Yufkalı perde pilavı için gereken malzemeler,
1 adet yufka,
2 su bardağı baldo pirinç,
2 adet tavuk göğsü,
4 çorba kaşığı tereyağ,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 su bardağı tatlı badem,
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık,
2 yemek kaşığı kuş üzümü,
1 çay kaşığı karabiber,
Yeterli miktarda tuz ve su,
Yufkalı perde pilavı yapılışı, Öncelikle pirinçleri ayıklayıp güzelce yıkadıktan sonra, geniş cam bir kase içerisine pirinçleri koyun. Üzerine bir tatlı kaşığı tuz ve pirinçlerin üzerine geçecek kadar kaynamış su ilave edin. Bu karışımı yaklaşık 2-3 saat dinlenmeye bırakın. Dinlendikten sonra bir süzgeç yardımıyla suyunu süzdükten sonra tekrar yıkayıp süzülmeye bırakın.
Tavuk göğsünü bir tencere içerisine koyun. Üzerine sıcak su ve tuz attıktan sonra ocağa alıp,tavuk göğsü tamamen pişinceye kadar orta ateşte kaynatın. Kaynadıktan sonra tavuk göğüslerini suyun içerisinden alıp soğuması için kenarda bekletin. Tavuk suyu pilav için ayırın. Soğuyan tavukları elinizle didikleyin. Bir kase içerisine bademleri koyun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave ederek bademler yumuşayıncaya kadar bekletin. Bir süre sonra bademler yumuşayıp kabukları rahatça soyulacaktır. Aynı işlemi kuş üzümlerinde de yapın ve bir süre sonra kendiliğinden şişecektir. Yumuşayan bademlerin kabuklarını soyun. Tavaya sıvı yağ koyun. İçerisine soyulmuş bademler ve kuş üzümlerini suyunu süzdükten sonra ilave edin. Dolmalık fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulduktan sonra içerisine tereyağı ekleyip eritin. Üzerine suyunu süzdüğünüz pirinçleri ekleyerek önceden ayırdığınız sıcak tavuk suyunu koyun ve karıştırın. İçerisine tuz ve karabiber ilave ettikten sonra kısık ateşte pişirin. Pişen pilavı demlenmeye bırakın.
Demlendikten sonra içerisine karabiber ve didiklenmiş tavukları koyup karıştırın. Dikkat etmeniz gereken pilavın soğuk olmasıdır. Aksi takdirde yufkayı delip istediğiniz sonucu alamazsınız. Şimdi yufkalı perde pilavı için kullanacağınız kalıbı seçmeye geldi. En uygun olan kelepçeli kalıptır. Eğer kelepçeli kalıbınız yoksa yapışmaz yüzeyli bir kalıp kullanabilirsiniz. Kalıbın içerisini tereyağı ile yağladıktan sonra bir miktar un serpin ve yufkayı köşeleri dışarıda kalacak şekilde yerleştirin. Devamında hazırladığınız iç harcı içerisine koyun ve düzelterek dışarıda kalan yufkayı pilavın üzerini kapatacak şekilde örtün. Üst kısmını bolca tereyağı ile yağlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Yufkalı perde pilavını fırından çıkardıktan sonra dinlendirin. Uygun bir servis tabağına ters çevirip kalıptan ayırın. Yufkalı perde pilavını sıcak ve dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 30.03.2021 06:33:22
Yufkalı Perde Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
1 Yorum Yapılmış "Yufkalı Perde Pilavı"
Yufkalı perde pilavını daha önce de görmüüştüm ve içerde piştiği için çok lezzetli olduğunu düşşünüyorum. Çok garip bir yemek olan bu pilav yemeğinin yapılışı çok zor olduğu için hiç kalkışmıyorum bile. Bu yemek hangi yöreye ait bir yemek? Kayra Alp . 01.10.2018 23:04:16
CEVAP YAZ
4 Kişilik Pilav Tarifi
4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın istediğiniz gibi tane tane olmasını istiyorsanız, önce pilav için uygun bir pirinç seçmelisin...
2 Kişilik Pilav Tarifi
2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 kişilik bir pilavda bir su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilav piştikten sonra taze ve sıcakken t...
Bulyonlu Pilav
Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya tavuk suyunun yemeklerde kullanılmak üzere tablet şeklinde kurutulmasına bulyon adı verilir. Bu...
Temcit Pilavı
Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da, tarihçiler bu pilavın kadınlar tarafından sahur yemeği öncesinde pişirildiğini kaynaklara dayanarak açıklam...
Güveçte Bulgur Pilavı
Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güveçte yapılan bütün yemekleri çok lezzetli bulmaktayım. Geçen misafirlerime yaptığımda onlarda çok ...
Fıstıklı Üzümlü Pilav
Fıstıklı üzümlü pilav, bir çok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı hazırlarken ölçülere uymalısınız. İyi bir pilav lapa ya da az pişmiş diri olmamalıdır. Kıvamını ...
Dövme Pilavı
Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olarak yapılmaktadır. Bu pilav tarifi, yöresel olarak yapılan keşkek tarifinin dövülmemiş haline benze...
Sulu Bulgur Pilavı
Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuldu desek yalan olmaz. Bazen konu komşu bir araya geldiğimizde o zamanları ve o yemekleri hatır...
Kuş Üzümlü Pilav
Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişirebilirsiniz. Pilavınız için kaliteli bir pirinç kullanmaya özen göstermelisiniz. Tavsiyemiz pilavda...
Kırmızı Mercimek Pilavı
Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağılmadan iyi piştiğine şahit olmadım. Bilmeyenler için söylüyorum kırmızı mercimek pilavının bi...
Etli Perde Pilavı
Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel lezzetler arasında yer alan bu yemeğin yapımı zahmetli ancak yemesi de bir o kadar keyiflidir...
Pilav Çeşitleri
Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olarak pişirilmekte ise de, farklı malzemeler kullanılarak hem besin değeri arttırılmakta, hem de daha...
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Fıstıklı Üzümlü Pilav
Dövme Pilavı
Sulu Bulgur Pilavı
Kuş Üzümlü Pilav
Kırmızı Mercimek Pilavı
Etli Perde Pilavı
Pilav Çeşitleri
Salçalı Bulgur Pilavı
Ciğerli Pilav
Tavuklu Nohutlu Pilav
Nohutlu Pilav
Perde Pilavı
Bulgur Pilavı
Büryan Pilavı
Çerkez Pilavı
Arpa Şehriye Pilavı
Bezelyeli Pilav
Osmanlı Pilavı
Fırında Pilav
Özbek Pilavı
Tavuklu Pilav Çeşitleri
Kestaneli Pilav
Hamsili Pilav
Garnitürlü Pilav
Safranlı Pilav
Popüler İçerik
Salçalı Bulgur Pilavı
Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altı...
Ciğerli Pilav
Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli...
Tavuklu Nohutlu Pilav
Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başın...
Nohutlu Pilav
Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında d...
Perde Pilavı
Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sı...
Büryan Pilavı
Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bu...
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez. Ağustos - 2022