Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Soğanlı Bulgur Pilavı

Soğanlı Bulgur Pilavı

Soğanlı Bulgur Pilavı, Soğan insan sağlığı ve vücudumuz için çok sağlıklı bir besin kaynağıdır. Ama bazılarımız bunu bilmeyiz. Soğanın faydalarının hepsini anlatmak için bize ayrılan bu sayfa yetmez. Ben size soğanın faydalarını özet geçmek isterim. İğrenerek yediğimiz, yemek yerken içine atılmış soğandan dolayı o yemeği isteksiz yediğimiz ve hatta kokusundan dolayı soğandan uzak durduğumuz durumlar vardır. Size bundan sonrası için soğanı severek yemenizi tavsiye ederim. Kim ne derse desin hiçbir şey, hiçbir laf, söz sizin sağlığınızdan daha önemli değildir. Uzmanlar soğanın çiğ tüketilmesinin bizim sağlığımız için daha faydalı ve işe yarar olduğunu öne sürerler. Bizler de hiç yememek dense bir şekilde yemeklere veya salatalara katarakta tüketebiliriz. Önemli olan soğanı yemek ve vitaminlerinden yararlanmaktır. Şimdi gelin bu faydalı soğandan, soğanlı bir bulgur pilavı yapalım. İçine domateste katarak dahada güzel bir tat elde edelim ve ortaya harika bir sunum çıkaralım.

Soğanlı Bulgur Pilavı için malzemeler

  • 1 çay bardağına yakın zeytinyağı
  • 1 veya 2 tane orta boy soğan,
  • 1 tane küçük yeşil biber
  • 3 adet orta boy domates,
  • 1,5 çorba kasesi pilavlık kalın bulgur
  • 1 tane tavuk bulyon,
  • Tuz,
  • Göz kararı su

Soğanlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?


Önce pilav tavanızı ocağa oturtun. Yağı dökün. İnce veya orta şekilde küçük küçük doğramış olduğunuz soğanları içine salın. Orta ateşte yavaş yavaş kavurun ve çok kızarmadan da doğranmış biberi içine salın. İkisi de kavrulurken karıştırın. Biberler de çok kızarmadan, kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış domatesleri de ekleyin. Sonra da güzelce pişirin. Domatesler kendini salarken tavuk bulyonu atın ve karıştırın. Ardından da bulguru ve tuzu ilave edin. Karıştırarak hafif kavurun. Yavaşça kaynamış suyu dökün. Suyu dökerken arada durun ve suyun azlığını çokluğunu kontrol edin. Su bulgurun üzerine çıkmalı ve normal pirinç pilavından bir iki tık fazla olmalıdır. Bunu göz kararı ayarlayabilirsiniz. Eğer ilk defa bulgur pilavı yapıyorsanız ve daha önce pirinç pilavı da yapmadıysanız, suyu bulgurdan hesaplayabilirsiniz. Mesela, bulguru tavanız da kaşıkla düzeltin ve ondan sonra yarı kalan su ilave işleminize devam edin. Bulgurun üzerinden iki parmağınızın hizasını geçecek kadar suyu ekleyin ve bir kez daha karıştırın. Sonra tavanızın kapağını kapatın ve kaynamaya bırakın. Kaynayan pilavın altını kısın ve pişmeye bırakın. Suyunu çeken pilavınızın altını kapatın ve dinlenmeye bırakın. Kapağın altına kare bez veya iki kat havlu peçete kapatın. Pilavınız dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 11:58:32
Soğanlı Bulgur Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Soğanlı Bulgur Pilavı Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Soğanlı Bulgur Pilavı"
Kalın burgun yerine ince bulgur kullanırsak bir sorun olur mu? Bir de kurban bayramından kalan et suyunu pilavın üzerine dökmem halinde tadını bozar mı sizce? Bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim arkadaşlar. Şimdiden teşekkürler.
Serap . 08.09.2018 16:48:36
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
4 Kişilik Pilav Tarifi
4 Kişilik Pilav Tarifi
4 kişilik pilav tarifi, hazırlamak istiyorsanız pirincinizin ölçüsü kişi başına yarım su bardağından oluşan 2 su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilavınızın istediğiniz gibi tane tane olmasını istiyorsanız, önce pilav için uygun bir pirinç seçmelisin...
2 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
2 kişilik pilav tarifi, pilav hazırlarken kişi sayısına uygun bir tarif yapmak istediğinizde, ölçünüz kişi başına yarım su bardağı sudur. Bu yüzden 2 kişilik bir pilavda bir su bardağı pirinç kullanmalısınız. Pilav piştikten sonra taze ve sıcakken tü...
Bulyonlu Pilav
Bulyonlu Pilav
Bulyonlu Pilav, yemeklerimizin ve sofralarımızın tamamlayıcı lezzeti olan, et veya tavuk bulyonundan yapılan yemek çeşididir. Bilindiği üzere et suyu veya tavuk suyunun yemeklerde kullanılmak üzere tablet şeklinde kurutulmasına bulyon adı verilir. Bu...
Temcit Pilavı
Temcit Pilavı
Temcit pilavı, Ramazan ayında sahur vakti için hazırlanan bir pilav türüdür. İftardan kalan pilavın sahurda yenmesi olarak açıklanmış olsa da tarihçiler bu pilavın kadınlar tarafından sahur yemeği öncesinde pişirildiğini kaynaklara dayanarak açıklamı...
Güveçte Bulgur Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Güveçte bulgur pilavı, güveçte yapılan yemekler arasında vazgeçilmezim arasında yer almaktadır. Yaptığımdan beri böyle leziz bir yemediğimi anladım. Güveçte yapılan bütün yemekleri çok lezzetli bulmaktayım. Geçen misafirlerime yaptığımda onlarda çok ...
Fıstıklı Üzümlü Pilav
Fıstıklı Üzümlü Pilav
Fıstıklı üzümlü pilav, birçok insanın severek tükettiği bir pilav türüdür. Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilmektedir. Pilavı hazırlarken ölçülere uymalısınız. İyi bir pilav lapa ya da az pişmiş diri olmamalıdır. Kıvamını t...
Dövme Pilavı
Dövme Pilavı
Dövme pilavı, ülkemizin yöresel pilav çeşitlerinden biridir. Çukurova bölgesinde aşurelik buğdayla yapılan dövme pilavı, et, tavuk, sade ve nohutlu olarak yapılmaktadır. Bu pilav tarifi, yöresel olarak yapılan keşkek tarifinin dövülmemiş haline benze...
Sulu Bulgur Pilavı
Sulu Bulgur Pilavı
Sulu bulgur pilavı; eski zamanlarda köyde çoğunlukla bu yemeklerde yapılırdı. Şimdi yeni yeni yemekler çıktı çıkalı bu yemekler yapılamaz oldu. Hatta unutuldu desek yalan olmaz. Bazen konu komşu bir araya geldiğimizde o zamanları ve o yemekleri hatır...
Kuş Üzümlü Pilav
Kuş Üzümlü Pilav
Kuş üzümlü pilav, sizlere iç pilav lezzetini verecek kadar güzel bir tariftir. Hazırlayacağınız ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanında bu pilavı pişirebilirsiniz. Pilavınız için kaliteli bir pirinç kullanmaya özen göstermelisiniz. Tavsiyemiz pilavda...
Kırmızı Mercimek Pilavı
Kırmızı Mercimek Pilavı
Kırmızı mercimek pilavı, eğer ki bulabilirseniz küçük kahverengi mercimekle yapmanız tavsiye edilir, zira şu güne kadar aldığım hiçbir yeşil mercimeğin dağılmadan iyi piştiğine şahit olmadım. Bilmeyenler için söylüyorum kırmızı mercimek pilavının bir...
Etli Perde Pilavı
Etli Perde Pilavı
Etli Perde Pilavı, Etli perde pilavını daha önce denemeyenler mutlaka denemelidir. Bu eşsiz lezzetin tadına bir kez varan bir daha vazgeçmeyecektir. Yöresel lezzetler arasında yer alan bu yemeğin yapımı zahmetli ancak yemesi de bir o kadar keyiflidir...
Pilav Çeşitleri
Pilav Çeşitleri
Pilav çeşitleri, mutfağımızda ayrı bir yere sahip besinlerdir. Yöresel olarak pişirilen çok sayıda pilav çeşidi bulunmaktadır. Pilav en fazla sade olarak pişirilmekte ise de farklı malzemeler kullanılarak hem besin değeri arttırılmakta hem de daha le...

 

4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Fıstıklı Üzümlü Pilav
Dövme Pilavı
Sulu Bulgur Pilavı
Kuş Üzümlü Pilav
Kırmızı Mercimek Pilavı
Etli Perde Pilavı
Pilav Çeşitleri
Salçalı Bulgur Pilavı
Ciğerli Pilav
Tavuklu Nohutlu Pilav
Nohutlu Pilav
Perde Pilavı
Bulgur Pilavı
Büryan Pilavı
Çerkez Pilavı
Arpa Şehriye Pilavı
Bezelyeli Pilav
Osmanlı Pilavı
Fırında Pilav
Özbek Pilavı
Tavuklu Pilav Çeşitleri
Kestaneli Pilav
Hamsili Pilav
Garnitürlü Pilav
Safranlı Pilav
Popüler İçerik
Salçalı Bulgur Pilavı
Salçalı Bulgur Pilavı
Salçalı bulgur pilavı, bulgurla hazırlanan lezzetli pilav tariflerinden biridir. Sağlıklı beslenme açısından kabul edilen beslenme piramidinin en altı...
Ciğerli Pilav
Ciğerli Pilav
Ciğerli pilav, özellikle ciğeri sevenler için güzel bir tariftir. Tarifteki ölçülere uyulduğu sürece lezzetli bir pilav yiyebilirsiniz. Pilavı ciğerli...
Tavuklu Nohutlu Pilav
Tavuklu Nohutlu Pilav
Tavuklu nohutlu pilav, pilav çeşitlerinden en beğenilen ve sıkça yapılan bir pilavdır. Oldukça doyurucu bir pilav olduğundan bazı durumlarda tek başın...
Nohutlu Pilav
Nohutlu Pilav
Nohutlu pilav, pirinç ve nohutla hazırlanan lezzetli bir pilavdır. Her türlü yemeğin yanında konuklarınıza ikram edebileceğiniz pilavı, buzdolabında d...
Perde Pilavı
Perde Pilavı
Perde pilavı, Siirt yöremize ait fes biçiminde bakır tencerede  pişirilen bilinen bir tariftir. Hazırlanan hamurun tencerenin içine yufka biçiminde sı...
Büryan Pilavı
Büryan Pilavı
Büryan pilavı, Aksaray yöresine ait olan lezzetli bir pilavdır. Bunun yanında Sivas ve Bitlis yörelerinde de sıkça yapılan bir pilavdır. Bu pilavda bu...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
4 Kişilik Pilav Tarifi
2 Kişilik Pilav Tarifi
Bulyonlu Pilav
Temcit Pilavı
Güveçte Bulgur Pilavı
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024